Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Over 300 patienter behandlet i hjemmet

Du behøver ikke at blive i en hospitalsseng, fordi du f.eks. har en infektion, som kræver intravenøs antibiotikabehandling.  I næsten et år har OUH og sygeplejerskerne fra Odense Kommunes Akutteam sørget for, at patienter fra OUH har kunnet få behandlingen i deres eget hjem.

Det sidste års tid har flere patienter i Odense skiftet sengen på hospitalet ud med sofaen derhjemme, når de skulle have deres behandling. Det har OUH og sygeplejerskerne fra Odense Kommunes Akutteam sørget for: Siden Akutteamets start i januar 2018 er 334 patienter fra OUH blevet behandlet i eget hjem med bl.a. intravenøs antibiotikabehandling. Det har givet patienterne en helt anden mulighed for at komme tilbage til dagligdagen, selv om de er i behandling.

- De fleste patienter vil hellere være hjemme, når de kan klare sig selv. På den måde får de noget af deres dagligdag tilbage, selv om de stadig er i behandling fra hospitalet. Især vores ældre patienter har rigtigt godt af at komme hjem, når de er friske nok til at tage vare på sig selv, frem for at ligge i en seng på hospitalet, siger oversygeplejerske Charlotte Mose Hansen fra FAM på OUH og fortsætter:

- Med Akutteamet får patienterne også en lige så god og tryg behandling som på hospitalet. Sygeplejerskerne er specialuddannede til opgaven, og de er hele tiden i dialog med vores overlæger, som stadig har ansvaret for behandlingen og følger op på patienterne lige så ofte, som hvis de var indlagt.

Behandlingen er ikke bare flyttet ud
Det særlige ved samarbejdet mellem OUH og Odense Kommunes Akutteam er, at Akutteamets sygeplejersker holder til på OUH, når de ikke er ude i patienternes hjem. Det giver et ekstra tæt samarbejde mellem Akutteamets sygeplejersker og lægerne på hospitalet.

- Vi har ikke bare flyttet behandlingen fra hospitalet og ud i hjemmet. Vores tætte samarbejde med OUH gør også, at vi forbinder hospitalet med patienten derhjemme. Sygeplejerskerne fra Akutteamet møder allerede patienten på hospitalet og aftaler, hvordan behandlingen i hjemmet skal foregå, og vi mødes hver dag fast med lægerne på OUH for at drøfte den enkelte patients behandling, forklarer leder af Akutteamet, Nina Andersen og fortsætter:

- Netop den tætte kontakt med lægerne gør også, at vi hurtigt kan reagere på små ændringer hos patienten og tilpasse behandlingen, uden at patienten igen skal en tur ind forbi hospitalet.

 FAKTA: Det behandler Akutteamet hjemme hos patienterne
Odense Kommunes Akutteam har siden opstarten d. 3. januar 2018 i alt haft 2.280 behandlingsforløb, hvor 371 (16 %) af henvisningerne kommer fra OUH og fordeler sig på 334 patienter. Patienterne, som er henvist af OUH, har oftest en infektionssygdom eller er dehydrerede. De bliver behandlet i eget hjem med enten antibiotika eller væske intravenøst.

Akutteamet har i samarbejde med OUH bl.a. haft:
- 226 behandlingsforløb med infektionssygdom
- 55 behandlingsforløb med dehydrering
- 12 behandlingsforløb med KOL

Akutteamet har også taget sig af antikoagulationsbehandling, patienter med øget behov for at blive observeret, kateterproblemer og sondeanlæggelse.

Patienterne som er henvist af OUH til Akutteamet er alt mellem 18 og 103 år. Halvdelen er i aldersgruppen 55-83 år.

 


Siden er sidst opdateret: 18-12-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring