Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Hjertestarterdag på Svendborg Sygehus

logo

Hvert år falder omkring 3500 personer om med et hjertestop uden for et hospital, og jo flere vidner, der føler sig trygge ved at træde til med førstehjælp, jo flere overlever. I dag er der et vidne, der træder til med hjerte-lungeredning 2 ud af 3 gange, hvor det fx i 2001 kun skete femte gang. Det har betydet, at antallet af overlevende efter et hjertestop er tredoblet i Danmark.

For sjette gang afholder Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden derfor den landsdækkende Hjertestarterdag i Danmark og i år kan du også lære hjertemassage og førstehjælp på Svendborg Sygehus.

Læs hele programmet her

Øvelser skal give mod på mere førstehjælp
Fra klokken 10.00 til 13.00 kan du i forhallen øve dig på dukker, i at give livreddende førstehjælp, både med og uden hjertestarter, under kyndig vejledning fra sygehusets eksperter. Der er præmier til de bedste. Hvis du får mod på det, kan du også tale med medlemmer fra Langelands Hjertestarterforening og Dansk Folkehjælp om, hvordan du kan blive uddannet til at blive en del Danmarks korps af førstehjælpere og dermed en del af projektet ”Danmark redder liv.”

I løbet af dagen vil der også være oplæg om projektet Danmark redder liv samt et oplæg fra Laura S. Jangaard, læge ved Kardiologisk Forskningsenhed på Odense Universitetshospital, om hvad der egentlig sker med kroppen ved et hjertestop, og hvorfor hjertelungeredning med og uden hjerterstarter er så vigtigt.

Ambulance Syd inviterer dig også indenfor i en ambulance, hvor du kan møde reddere og paramedicinere.

Endelig vil personale fra Medicinsk Afdeling MK/KARMA fortælle om, hvordan de tager imod hjertepatienter og eksempelvis præsentere det udstyr de bruger til at overvåge hjerterytme.

I løbet af dagen vil der være balloner til børnene, ligesom der vil være kaffe, te og saft og andet godt.

Læs mere om arrangementer rundt i Danmark her: www.hjertestarterdagen.dk

Yderligere oplysninger

  • Christina Kørschen Pedersen, sygeplejerske, Medicinsk Afdeling M/FAM, Svendborg Sygehus, tlf. 51 21 49 39, Christina.koerschen.pedersen@rsyd.dk
     

Siden er sidst opdateret: 19-12-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring