Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilnyhederpilMæslingepatient i lægevagten på Svendborg sygehus

Mæslingepatient i lægevagten på Svendborg sygehus

Om aftenen den 19. og 22. september har en patient med mæslinger ventet i det fælles venteværelse for skadestuen og lægevagten på Svendborg Sygehus. Har du været i venteværelset sammen med patienten, og har du ikke haft mæslinger tidligere eller ikke er mæslingevaccineret, bør du telefonisk kontakte egen læge snarest muligt.

Den 19. september fra kl. 18.00 til 18.13 og den 22. september fra kl. 18.43 til 19.11 har en patient med mæslinger ventet i det fælles venteværelse for skadestuen og lægevagten på Svendborg Sygehus.

Patienter, der har ventet i venteværelset hos lægevagten eller skadestuen omkring dette tidspunkt risikerer dermed at være blevet udsat for mæslinge-virus og bør derfor kontakte egen læge telefonisk snarest muligt.

Hvad skal man vide

De fleste voksne født før 1975 vil have haft mæslinger og vil dermed være beskyttet mod sygdommen.
Derudover blev der fra 1987 iværksat et generelt Vaccinationsprogram mod mæslinger. Vaccinationsprogrammet omfatter et tilbud om vaccination, når barnet er 15 måneder gammelt, og når det er 4 år gammelt. Hvis et barn har fulgt det danske børnevaccinationsprogram og er MFR-vaccineret, kan barnet regnes for beskyttet mod mæslinger.

Nogle børn er dog ikke vaccinerede – enten fordi de på grund af anden sygdom eller svækket immunforsvar ikke kan tåle vaccinen eller fordi denne er fravalgt. Disse ikke-vaccinerede børn tilhører derfor sammen med yngre voksne den mest udsatte gruppe for at få sygdommen.

Om mæslinger

Mæslinger er en akut virussygdom, der giver høj feber, hoste, forkølelse og øjenirritation, og 3-7 dage efter de første symptomer har vist sig, får man et storplettet udslet, der breder sig ned over kroppen

Der går 8 - 11 dage fra smittedagen til de første symptomer viser sig, og patienter kan smitte fra de første symptomer viser sig indtil 5 dage efter fremkomst af udslæt, og sygdommen er mest smitsomme lige før udslættet viser sig.

Sygdommen er normalt overstået efter en uges tid, men man er ofte træt og uoplagt i længere tid bagefter. Komplikationer i form af andre infektioner, f.eks. lungebetændelse, kan støde til. En alvorlig, men sjælden komplikation er hjernebetændelse.

Hvad du skal gøre

Har du været i skadestuen eller lægevagtens venteværelse omkring de ovenstående tidspunkter, anbefales det, at du snarest mulig kontakter din egen læge telefonisk med henblik på vaccination, hvis du ikke er vaccineret mod mæslinger eller har haft sygdommen. Hvis du får symptomer på mæslinger, anbefales det, at du straks kontakter din læge telefonisk og oplyser, at du kan være mæslingesmittet før evt. fremmøde for at undgå yderligere spredning af smitte. Medbring gerne dette brev til egen læge.

Borgere, der har været i skadestuen eller lægevagten på det pågældende tidspunkt vil i morgen modtage et brev direkte i deres e-boks
Vi beklager meget den usikkerhed, som den situation måtte give, og vi håber på forståelse for nødvendigheden af at infomere om risikoen for en evt. mæslingesmitte.  


Siden er sidst opdateret: 25-09-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring