Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyt venteområde klar til patienterne i Svendborg

Den 9. august blev snoren officielt klippet til det nye fælles modtage- og venteområde for lægevagten og fællesakutmodtagelsen på sygehuset i Svendborg. Det betyder, at patienterne nu venter sammen i mere indbydende omgivelser med lys og plads til både børn og voksne.

 

FAM M venteområde talere
FAM M Svendborg Indgang
FAM M Svendborg Nemo
FAM M Svendborg Reception
FAM M Svendborg Snorren klippes
Fam M Svendborg Stole

– Det her er en rigtig god dag, ikke mindst for patienterne, siger Mette Worsøe, som er ledende overlæge på Medicinsk Afdeling M / FAM i Svendborg.

Før det nye venteområde sad patienterne til lægevagten og skadestuen hver for sig og udover at løse problemet med, at nogle gik forkert, så bliver det også fremover nemmere for de ventende at komme i kontakt med en sundhedsperson, hvis de har spørgsmål.

– Især lægevagtens patienter sad isolerede i en barak, og det kunne være svært at finde nogle at spørge, fordi personalet enten sad bag lukkede døre eller i en anden bygning. Nu er der både direkte adgang til en fælles, bemandet skranke, legeområde til børn og mulighed for at købe mad og drikke i en automat, fortæller Mette Worsøe.

Den ekstra plads betyder også, at det er nemmere at værne om patienternes privatliv og gør det også nemmere for patienter i kørestol eller med gangbesvær at komme rundt i ventearealet.

– Samtidig bliver personalets arbejdsmiljø også forbedret, fordi receptionen er adskilt fra det rum, hvor sundhedspersonalet arbejder, hvilket giver bedre arbejdsforhold for begge parter, forklarer hun.

Mette Worsøe siger, at der på forhånd var en vis nervøsitet for, om man kunne bygge til samtidig med at skadestue og lægevagt fungerede som normalt.

– Men den nervøsitet blev helt gjort til skamme. Håndværkerne har været helt fantastiske til både at bygge til tiden og have respekt for patientbehandlingen, og så har vores projekt- og styregruppe leveret et solidt stykke arbejde. Vigtigst af alt har vores patienter været meget tålmodige, og vores personale har løbet lidt hurtigere, selvom det hele har været mere besværligt i byggeperioden. Men det gør kun, at man er ekstra glad for at kunne fejre det nye venteområde, siger hun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 14-08-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring