Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Undersøttende behandlinger

Afdelingens kliniske forsøg med understøttende behandling:

 

1.

Titel: "Methylphenidat til patienter med hæmatologisk cancer - ”MICRO-studiet”

Kort beskrivelse:
Cancerudløst træthed er et udbredt problem for patienter med kræft. Op mod 50% af patienter med kræft fortæller, at deres træthed ikke er proportional med de forudgående aktiviteter, og 40% har problemer med at gennemføre dagliglivets gøremål som følge af deres træthed. Formålet med dette studie er at undersøge, om behandling med lægemidlet methylphenidat (MTP) kan bedre træthed hos patienter med hæmatologiske kræftsygdomme. I studiet får alle deltagerne 6 ugers behandling med MTP og 6 uger med virkningsløse tabletter (placebo)  - der trækkes alene lod om rækkefølgen. Patienter med træthed, som ikke får aktuel kemoterapi, kan indgå, men nogle vedvarende behandlinger er tilladte. 150 patienter skal deltage. Studiet løber på 8 danske hæmatologiske afdelinger.

 

Ansvarlig læge: Henrik Frederiksen

Ansvarlige projektsygeplejersker: Birgitte Wolf Lundholm og Lisette Brok-Jørgensen

 

 

2.

Titel: "POLST"

Kort beskrivelse:
Dette studie henvender sig til patienter, der er svært syge/terminale. Studiet har udviklet og afprøver et dokument, POLST (Patient og Lægebeslutninger for den Sidste Tid). Dette dokument skal sikre, at patientens ønske for behandling og forsøg på genoplivning, den sidste tid, er kendte og dokumenterede.
Patienten har en forventet levetid på 6-12 måneder. Dernæst, for at deltage, skal patienten være 18 år eller derover. Endvidere skal patienten forstå, tale, læse og skrive dansk.
Der er mulighed for at læse mere om forsøget på hjemmesiden:www.polst.dk

 

Ansvarlig læge: Louise Hur Hannig
Ansvarlige projektsygeplejersker: Jannie Kirkegaard og Birgitte Wolf Lundholm 

 

Afdelingens kommende kliniske forsøg med understøttende behandling:

 

...


 


Siden er sidst opdateret: 05-12-2019 af Odense Universitetshospital.