Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilOUH Talks og OUH Short TalkspilOUH TALKSpilAfholdte arrangementerpil21. november 2018: Kræftens Bekæmpelses Barometerundersøgelse 2017. En landsdækkende undersøgelse af kræftpatienters behov og oplevelser i mødet med sundhedsvæsnet.

21. november 2018: Kræftens Bekæmpelses Barometerundersøgelse 2017. En landsdækkende undersøgelse af kræftpatienters behov og oplevelser i mødet med sundhedsvæsnet.

Barometerundersøgelsen er Kræftens Bekæmpelses tilbagevendende undersøgelse af kræftpatienters oplevelser og behov i det samlede kræftforløb. Kræftens Bekæmpelse bruger resultaterne fra barometerundersøgelserne til at identificere områder, hvor der kan sættes ind for at skabe forbedringer til gavn for fremtidens kræftpatienter.

Undersøgelsen er en national populationsbaseret spørgeskemaundersøgelse, hvor alle personer i alderen 30-99 år, der for første gang blev diagnosticeret med kræft i perioden 1. juli-20. december 2016, er inviteret til at deltage. Mere end 10.000 kræftpatienter modtog 4-7 måneder efter deres diagnose et spørgeskema, hvilket 5.389 kræftpatienter besvarede (svarprocent 52 %).

 

Undersøgelsen er todelt, og denne rapport præsenterer resultater fra den første del, der omhandler kræftpatienters oplevelser og behov under udredning og behandling. I anden del følges deltagerne op til ca. to år efter diagnosen, hvor de spørges ind til blandt andet opfølgning og efterforløb. Undersøgelsen fra 2017 belyser en række temaer i udredning og behandling af kræft, herunder patienternes oplevelse af ventetid og lægeligt ansvar i forløbet.

 

Danske kræftpatienter udtrykker samlet set tilfredshed med sundhedsvæsenets indsats i kræftforløbet. Men der er forsat en række områder, hvor sundhedsvæsnet kan arbejde målrettet med at sikre, at alle patienter får den bedste behandling.

 

Læs mere om Kræftens Bekæmpelses Barometerundersøgelser her:  https://www.cancer.dk/fagfolk/patientinvolvering/barometerundersoegelser/

 

Se videoen fra arrangementet her:

 

 

 

 

Velkomst v. direktør Torben Hedegaard Jensen og præsentation v. afdelingschef Linda Aagaard Thomsen, Kræftens Bekæmpelse

 

 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 21-11-2018 af Direktionssekretariatet.