Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilOUH Talks og OUH Short TalkspilOUH TALKSpilAfholdte arrangementerpil14. november 2018: CT skanning som ny indgang til pakkeforløbet for lungekræft

14. november 2018: CT skanning som ny indgang til pakkeforløbet for lungekræft

I løbet af 2017 var der i medierne en heftig debat om, hvorvidt lav dosis CT kunne bruges som primær udredning i forbindelse med lungecancer og på patienter, som kom fra egen læge. Men hvad er der reelt belæg og dokumentation for?

 

I forbindelse med Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) har publiceret de nye retningslinjer for lungekræftspakkens udredningsforløb, fjernede man det konventionelle røntgen af thorax som den primære undersøgelse. Erstatningen er som udgangspunkt en kontrastforstærket CT af thorax og øvre abdomen. Dog har DLCG åbnet for, at man kan foretage lavdosis CT af thorax efterfulgt af den kontrastforstærkede CT skanning, hvis lungekræft fortsat mistænkes.

 

Michael Brun Andersens præsentation illustrerede forskellene imellem de to undersøgelsestyper. Den fokuserede på, hvad man kunne se på undersøgelserne, såvel som de udfordringer der fandtes ved undersøgelserne. Samt lagde op til en debat omkring de billeddiagnostiske muligheder i fremtiden.

 

Se videoen fra arrangementet her

 

 

 

Velkomst v. direktør Torben Hedegaard Jensen

 

Præsentation v. Michael Brun Andersen, Sjællands Universitetshospital

 

 


Siden er sidst opdateret: 19-11-2018 af Direktionssekretariatet.