Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilOUH Talks og OUH Short TalkspilOUH TALKSpilAfholdte arrangementerpil24. oktober 2018: Mobning på arbejdspladsen handler ikke om psykopater og neurotikere..

24. oktober 2018: Mobning på arbejdspladsen handler ikke om psykopater og neurotikere..

Når trivselsmålinger viser at én eller flere ansatte oplever sig udsat for mobning er det nærliggende at spørge, hvem mobber og hvem er ofrene? Svaret er overraskende, fordi ny forskning viser, at vi alle kan mobbe og blive ofre for mobning ’under de forkerte omstændigheder’. Årsagen til mobning på arbejdspladsen skal nemlig findes i arbejdspladskultur og hverken i psykopati elle neurotiske personlighedstræk.

 

Cand. Mag. i psykologi og forsker ved Københavns Universitet Mille Mortensen har gennem et 6 måneders langt feltarbejde på Rigshospitalet, undersøgt hvad mobning er samt hvordan og hvorfor det kan opstå på arbejdspladsen. I sit oplæg fortæller hun om de resultater hendes banebrydende forskning har frembragt og i en efterfølgende wokshop introducerer hun til værktøjer og metoder, der sætter fokus på både håndtering og forebyggelse af mobning og (seksuelle) krænkende handlinger på IGLO niveauerne (individ, gruppe, ledelse og organisation).

 

Du kan evt. læse mere om Mille Mortensens forskning på www.millemortensen.dk

 

  

.....................

 

For at markere Den Europæiske Arbejdsmiljøuge og dermed sætte spot på arbejdsmiljøet og arbejdsmiljøarbejdet på OUH har Arbejdsmiljøfunktionen og FMU taget initiativ til, at der i uge 43 vil være en lang række aktiviteter med udgangspunkt i overskriften ”Vi er hinandens arbejdsmiljø”.
Der vil således være mulighed for at mødes til foredrag, workshops og andre aktiviteter, og OUH Talks er en af platformene.
Se yderligere information om de forskellige oplægsholdere her

OUH TALKS vil efterfølges af workshop om samme emne med fokus på værktøjer og metoder til håndtering og forebyggelse af mobning på arbejdspladsen.

 

OBS: Ønsker man at deltage i den efterfølgende workshoppen skal man tilmelde sig særskilt via Plan2Learn her.

 

 

Se videoen fra arrangementer her

 

 

 

Præsentationerne fra arrangementet

 

 Velkomst v. direktør Mathilde Schmidt-Pedersen, OUH

 

Præsentation v. forsker Mille Mortensen, KU

 


Siden er sidst opdateret: 24-10-2018 af Direktionssekretariatet.