Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilOUH Talks og OUH Short TalkspilOUH TALKSpilAfholdte arrangementerpil5. september 2018: Er prisen på kræftmedicin rimelig - og hvorfor stiger prisen?

5. september 2018: Er prisen på kræftmedicin rimelig - og hvorfor stiger prisen?

Udgifterne til og priserne på kræftlægemidler bare stiger og stiger. Hvad skal vi gøre?
 

Nye kræftlægemidler giver håb og perspektiv for mange patienter med svær og spredt kræftsygdom. Desværre bliver lægemidlerne stadig dyrere, og sammen med en intensivering af den medicinske kræftbehandling og flere kræftpatienter har dette betydet en ti-dobling af udgifterne til kræftlægemidler i Danmark over de sidste ca. 20 år. I samme periode er priserne tredoblet. Udviklingen er uholdbar, både ved at patienternes adgang til disse lægemidler trues og ved budgetpres på sygehusenes økonomi til andre aktiviteter.

 

Lægemiddelindustrien siger, at lægemidlerne er dyre, fordi det koster 2-3 milliarder US$ at udvikle et nyt effektivt lægemiddel og tillige, at priserne sættes efter værdi for patient og sundhedsvæsen. Nyere forskning bekræfter ikke disse påstande – men sagen er, at med den nuværende markedsstruktur kan lægemiddelfirmaerne stort set forlange den pris, de ønsker.

 

God faglig prioritering på nationalt niveau er nødvendig, men det må ikke skabe ængstelse hos patienterne og svække tilliden til vores sundhedsvæsen. National prioritering er heller ikke tilstrækkeligt. Europæisk samarbejde er nødvendigt. I samarbejde mellem OECI (Organization of European Cancer Institutes), ESMO (European Society for Medical Oncology), ECPC (European Cancer Patient Coalition) og ECL (European Cancer Leagues) prøver Kræftens Bekæmpelse at fremme og forene forsknings- og policytiltag på disse udfordringer.

 

 

Se videoen fra arrangementet her

 

 

 

Se præsentationer fra arrangementet her

 

Velkomst v. adm. direktør Niels Nørgaard Pedersen

 

Præsentation v. sundhedsøkonom Jes Søgaard, Kræftens Bekæmpelse

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 11-09-2018 af Direktionssekretariatet.