Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

HCA-forskningsprojekt i konkurrence om 1 mio. kr.

Et sundere Fyn 2018

Odense Børnekohorte på H.C. Andersen Børnehospital deltager lige nu i konkurrencen om en million kroner i ”Et Sundere Fyn” på TV2Fyn med et projekt omkring forskning i hormonforstyrrende stoffer. Du kan være med til at vælge vinderen. Konkurrencen slutter den 23. april 2018.

Hormonforstyrrende stoffer findes i en lang række dagligdagsprodukter som plastic, legetøj, tandpasta, fødevareindpakning, regntøj, solcreme, medicinsk udstyr og kosmetik. Vi er derfor alle udsatte for disse stoffer, og de kan måles i urin eller blod hos næsten alle gravide i Odense Børnekohorte, hvilket betyder, at alle fostre er udsatte for dem.

Det er bekymrende, da hormonforstyrrende stoffer kan påvirke hormonbalancen, og fosterets hjerne er under udvikling og derfor mere følsom.

Hormonforskningsprojektet under Odense Børnekohorte går ud på at kortlægge sammenhængen mellem børns intelligens og hormonforstyrrende stoffer ved at undersøge, om stofferne påvirker børns hjerneudvikling ved 7-års alderen. Børnene testes ved skolestart af en psykolog med en anerkendt og gennemprøvet test, der kan bestemme deres kognitive (hjerne) udvikling.

Om konkurrencen "Et sundere Fyn"
Fire konkrete sundhedsprojekter fra OUH kæmper om fynboernes opbakning. Kun ét projekt kan vinde den million kroner, der skal til for at gennemføre den nødvendige forskning, og det er udelukkende seerne, der bestemmer hvilket projekt, der vinder.

Hvis du vil have indflydelse på fremtidens forskning i sundhed, skal du stemme via SMS. 

Læs mere om konkurrencen og hvordan du kan afgive din stemme her: https://www.tv2fyn.dk/artikel/afstemning-vaer-med-til-bestemme-hvad-ouh-skal-forske-i

Afstemningen slutter den 23. april.

Læs mere om Odense Børnekohorte
 


Siden er sidst opdateret: 16-04-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring