Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUH: et innovativt hospital

Odense Universitetshospital har en lang tradition for at arbejde med innovation; afprøvning, implementering og evaluering af nye teknologiske løsninger. Det betyder, at vi i dag har mange eksempler på ny teknologi og innovative tiltag, som er en fast del af driften og forbedrer behandling og arbejdsgange på OUH.

Fx var OUH det første hospital i Danmark, hvor alle (50) kliniske afdelinger skiftede til EPJ frem for papirjournaler.  Og Region Syddanmark var den første region, der rullede den samme elektroniske patientjournal ud på alle regionens hospitalsenheder.

At OUH har en høj grad af digitalisering, en agil IT-infrastruktur samt en innovativ kultur er forudsætningerne for, at vi nemt og hurtigt kan teste og implementere nye løsninger; de grundlæggende elementer og det digitale fundament er på plads.

Eksempler på innovative løsninger, der findes i driften på OUH i dag:

Desuden arbejder flere afdelinger på OUH strategisk med innovation. Fx har Radiologisk afdeling en intern innovationsafdeling, hvor de bl.a. arbejder med at fryse kræfttumorer i stedet for at operere, og Lungemedicinsk afdeling J har deres egen supplerende innovationsstrategi.


Siden er sidst opdateret: 29-09-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring