Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

H.K.H. Prinsesse Marie skal høre om forskning i astma og allergi hos børn

Prinsesse Marie 2017

Foto: Hung Tien Vu - arkiv

H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital får besøg af H.K.H. Prinsesse Marie den 5. april, hvor det årlige forskningsseminar afholdes. I år er der særligt fokus på Børnehospitalets nyeste forskning inden for astma og allergi.

Første punkt på Prinsessens program er et besøg i Odense Astmaskole, der er et tilbud for børn og unge i samarbejde mellem H.C. Andersen Børnehospital og Odense Kommune.

Her vil ni børn mellem 7 og 11 år med astma give Prinsessen og øvrige deltagere et indblik i den undervisning, de og deres forældre får i Astmaskolen.

Sygeplejerske Anne Marie Bro Hofbauer, der er ansvarlig for Astmaskolen, forklarer:
- Formålet med Odense Astmaskole er at give børnene en større forståelse for sygdommen og den medicin, de får, men også at vise dem, at de kan meget mere, end de tror. De kan sagtens løbe længere og hoppe højere, end de troede. Det allervigtigste er, at de lever et helt almindeligt og aktivt liv, ligesom alle andre børn og unge. Det prøver vi at hjælpe dem med.

Teori og bevægelse
Derfor er Astmaskolen en kombination af teoriundervisning for både børnene og deres forældre, og så en bevægelsesdel med idrætsstuderende fra Syddansk Universitet. Her lærer børnene blandt andet at kende forskel på tegn på astma og almindelig forpustelse.

- Undersøgelser viser, at undervisningen har en positiv effekt på behandlingen. Det styrker børnenes handlekompetencer og mestring af deres astma i hverdagen, så de opnår en velreguleret astma, og derved et helt almindeligt børneliv. Desuden nævner mange børn og forældre det givende i at møde andre i samme situation, siger Anne Marie Bro Hofbauer.

Efter besøget på Astmaskolen – der også omfatter en bevægelsesdel i Børnehospitalets Multiarena – begynder det egentlige Forskningsseminar. Her vil overlæge Josefine Gradman fortælle om Børnehospitalets forskning i nøddeallergi, og professor Susanne Halken vil fortælle om arbejdet med en større europæisk undersøgelse omkring forebyggelse af astma hos høfeberpatienter ved hjælp af en tablet lavet af græs. Til sidst fortæller forælder Bente Lassere om at deltage i et forsøg – set fra forældres synsvinkel. Hendes datter har deltaget i græstabletundersøgelsen, som varede fem år.

Besøg hos de frivillige i Ællingen
Prinsesse Marie slutter sit besøg på H.C. Andersen Børnehospital med et besøg i Ællingen, der er et værested for børn mellem 6 og 12 år, drevet af unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors. Ællingen har åbent to eftermiddage om ugen for alle børn på Odense Universitetshospital, hvad enten de er patienter eller pårørende.

Ællingen står for leg, glæde og ren hygge. Formålet er at give børnene selvstændige og sjove oplevelser uafhængigt af sygdom, diagnoser og forældre.

 

Program for Prinsesse Maries besøg 5. april 2018:
14.00: Velkomst ved Børnehospitalets hovedindgang – Indgang 60

14.05: Astmaskole med deltagelse af børn og unge inkl. bevægelse i Multiarenaen

14.30: H.C. Andersen Børnehospitals årlige Forskningsseminar i Emil Aarestrup-Auditoriet på OUH. Årets tema er astma og allergi:

  • Allergi over for nødder - men hvilke? v/ overlæge Josefine Gradman
  • Kan en 'græstablet' forebygge astma? v/ professor Susanne Halken
  • Odense Astmaskole v/ sygeplejerske Anne Marie Bro Hofbauer
  • Deltagelse i forsøg – set fra forældres synsvinkel v/ Bente Lassere, forælder til barn der har deltaget i forskningsprojektet GAP

Se programmet for Pædiatrisk Forskningsseminar

15.40 Besøg i Ællingen på H.C. Andersen Børnehospital

16.00 Prinsessen forlader OUH

 

Pressetilmelding og -kontakt
Pressetilmelding er nødvendig af hensyn til planlægningen.

Tilmelding senest onsdag den 4. april klokken 14.30 til ane.bjerg.rasmussen@rsyd.dk.

Der vil være mulighed for fotografering under velkomsten og Astmaskolen (kl. 14-14.30) samt i begyndelsen af besøget i Ællingen (kl. 15.40-15.45)
Journalister er velkomne til at deltage i Forskningsseminaret (uden fotografer).

12.45-13: Mulighed for interview med Anne Marie Bro Hofbauer fra Astmaskolen.
13.15: Pressebriefing og gennemgang af program/rute
13.30-13.45: Mulighed for interview med foredragsholdere fra Forskningsseminaret
14.30-15: Mulighed for interview med børn og forældre fra Astmaskolen samt frivillige fra Ællingen.

OBS: Angiv venligst i tilmeldingen, om I ønsker at deltage i Forskningsseminaret kl. 14.30-15.35, og også meget gerne, hvis I ønsker interviews med de ovenstående.

Pressen skal møde senest kl. 13.15 ved:
H.C. Andersen Børnehospital
Indgang 60
Kløvervænget 23C, 5000 Odense C

Yderligere spørgsmål til: Ane Bjerg Rasmussen,
ane.bjerg.rasmussen@rsyd.dk, tlf. 65 41 32 73.


Siden er sidst opdateret: 03-04-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring