Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilOUH Talks og OUH Short TalkspilOUH TALKSpilAfholdte arrangementerpil6. februar 2019: Eliteforskningscenter FLASH - om langsommelig forskning og lynhurtig implementering

6. februar 2019: Eliteforskningscenter FLASH - om langsommelig forskning og lynhurtig implementering

Aleksander Krag.jpg

 Eliteforskningscenter FLASH er det 5 eliteforskningscenter på OUH og blev oprettet i 2017 med leversygdomme som fokusområde.

Til OUH TALKS den 6. februar vil centerleder og overlæge Aleksander Krag fortælle om forskningscenteret og diskutere, hvordan man kombinerer tæt klinikkontakt og umiddelbart implementerbare behandlinger med forskningens ellers normale langsommelighed, hvor der ofte går år inden spørgsmålene er undersøgt og svarene publicerede.

Aleksander Krag vil desuden til OUH TALKS give eksempler på forskning, som er meget patientnær og i flere tilfælde kan implementeres direkte i praksis og eksempler på centerets tætte interaktion med klinikken, læger, sygeplejersker og specielt patienterne.
Han vil desuden fortælle om eksempler på partnerskaber med patienter, patientorganisationer, virksomheder og forskningsgrupper i ind- og udland

Samtidig vil han lægge op til diskussion af konsekvenserne af, at forskning er en international disciplin med tiltagende konkurrence om pladserne i de gode tidsskrifter og adgang til funding. Hvordan sikrer vi, at OUHs forskning er vedvarende aktuel – både i forhold interne muligheder og samarbejde på tværs af sygehuset men også i forhold til, hvad der rører sig i resten af verden, som påvirker aktualiteten og relevansen af vores forskning – for eksempel at avancerede teknologier, som hurtigt og billigt kan analysere tusindevis af gener, proteiner og metabolitter er på vej ind i klinisk medicin.

Læs mere om Eliteforskningscenter FLASH på https://www.sdu.dk/en/flash og https://da-dk.facebook.com/leverforskning/

 

Se  oplægget:

 


Siden er sidst opdateret: 12-02-2019 af Direktionssekretariatet.