Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilFælles Akutmodtagelse (FAM)pilOm afdelingenpilNyhederpilAkutsygeplejersker giver bedre overgang fra hospitalet til hjemmet

Akutsygeplejersker giver bedre overgang fra hospitalet til hjemmet

Akutsygeplejersler set fra ryggen

Nyt akutteam: De skal gøre overgangen fra hospitalet til eget hjem bedre ved at følge de patienter, som står for at blive udskrevet, men stadig har behov for sygepleje. Målet er at forebygge genindlæggelser og afkorte unødvendigt lange indlæggelser ved at give patienterne den rigtige støtte i deres eget hjem.

Tirsdag den 6. marts blev det nye, kommunale akutteam på OUH indviet. De 15 akutsygeplejersker er eksemplet på et helt nyt samarbejde mellem hospitalet og kommunen: De er ansat af Odense Kommune, men arbejder til dagligt på OUH. Her møder de patienterne, som snart skal udskrives, og kører derfra på hjemmebesøg.

Det betyder, at en del af patienternes tid på hospitalet ofte kan blive erstattet med en tryg behandling i eget hjem. Mange indlagte kan nemlig lige så godt få f.eks. den nødvendige væske og antibiotika derhjemme. Samtidig kan hospitalet koncentrere sig om de patienter, der har brug for den behandling, som kun hospitalet kan give.

- Med samarbejdet mellem akutteamet og FAM er behandlingen bredt langt udover OUH’s matrikel og helt ind i patientens eget hjem – og samarbejdet mellem kommune og hospital er blevet sømløst, siger direktør Michael Dall.

Akutteamets sygeplejersker har allerede været i gang fra starten af januar, og det er kommet mere end 450 borgere til glæde.


Siden er sidst opdateret: 07-03-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring