Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Odense Børnekohorte

Kontaktoplysninger:
Telefon: 6541 3244
Mail: ode.hca.obk@rsyd.dk

 
HCA Forskning har siden 2010 været base for Odense Børnekohorte (OBK), som er en prospektiv fødselskohorte, der følger ca. 2.500 familier fra tidlig graviditet til barnets 18. år.

Formålet er at finde ny viden om miljømæssige, arvelige, sociale og biologiske faktorer, der påvirker børns sundhed og trivsel.

Familierne har været fulgt tæt under graviditeten og børnene tilbydes løbende en lang række undersøgelser og spørgeskemaer.

Odense Børnekohorte

Samarbejdspartnere
Odense Børnekohorte er et samarbejdsprojekt mellem OUH, Odense Kommune, Syddansk Universitet og Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark.

Indsamlede data opbevares i Odense data Patient Explorative Network (OPEN), som i 2019 rummer mere end 246.000 rør med biologisk materiale.

Samarbejdet med Odense Kommune giver endvidere mulighed for at tilgå data fra sundhedsplejerskerne og institutioner samt skoler.

Forskningsprojekter
I 2019 er der 14 delprojekter tilknyttet OBK, som har hvert deres forskningsområde. Desuden findes også flere studier, som kombinerer data på tværs af delprojekterne.

Der er fokus på hormonforstyrrende stoffer, vitamin D’s rolle, amning og anden ernæring, knogler, udvikling af ADHD og autisme, fysisk og motoriske kunnen samt børns kognitive udvikling.


Læs mere på Odense Børnekohortes egen hjemmeside: https://www.odenseboernekohorte.dk/


Siden er sidst opdateret: 20-02-2020 af Odense Universitetshospital.