Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Vision

HCA Forsknings vision er at skabe forskningsresultater, der kan medvirke til at øge børns sundhed og udvikling, familiens trivsel samt forbedre forebyggelse og behandling af børns sygdomme. Den centrale værdi i vores forskning er at sætte barnet og familien i centrum.

Dette sker i et samarbejdende og gensidigt understøttende forskningsmiljø på tværs af faggrupper, interne afdelinger, eksterne sundhedsorganisationer og internationale landegrænser.

Forskning i børns udvikling og sundhed stiller krav til en grundlæggende forståelse for en række aspekter omkring børn, herunder fysiologiske, psykologiske, etiske og sociale forhold.

Forskning i børns sygdomme er en forudsætning for forbedringen af vores patientbehandling.

Forskning i forebyggelse er et vigtigt indsatsområde, primært i Odense Børnekohorte, hvor vi fokuserer på betydningen af ernæring, miljø og livsstil, herunder tidlig identifikation af biologiske risikofaktorer med mulighed for forebyggende interventioner.

HCA Forskning deltager i forskning indenfor stort set alle pædiatriske fagområder. Der er potentiale i at forske i udvikling, sygdom og forebyggelse hos børn og unge indenfor hvert fagområde med udgangspunkt i kliniske problemstillinger.

De mange samarbejdsflader i HCA Forskning muliggør endvidere, at børnene kan ses fra nye vinkler og i nye sammenhænge, hvilket har stor værdi.

Vision Forskningsstrategi 2018-20 HCA

Siden er sidst opdateret: 28-02-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring