Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilOUH Talks og OUH Short TalkspilOUH TALKSpilAfholdte arrangementerpil6. juni 2018: MR høj-felts accelerator på OUH - vision og muligheder

6. juni 2018: MR høj-felts accelerator på OUH - vision og muligheder

Færre bivirkninger til strålebehandling og mulighed for at skræddersy strålebehandling til den enkelte patient. Er det en drøm eller virkelighed?

Forhåbentlig virkelighed, da OUH som et af de første 10 centre i verden har fået en MR accelerator med stærkt magnetfelt.

MR acceleratoren kombinerer to kendte apparater i et, nemlig strålebehandlingsapparat (accelerator) og en MR-scanner, der kan lave billeder af høj kvalitet. Derved bliver det muligt at lokalisere tumor og normalt væv med større nøjagtighed end med den kendte CT-teknologi.

Med dette nye redskab kan man på OUH tilpasse strålebehandlingen til den enkelte patient, så den tager højde for den måde, som kræftknuden og normalt væv er placeret på den enkelte behandlingsdag. Og med ”dagens stråleplan” kan man mindske det område, der bestråles til høj dosis og derved mindske bivirkningerne.

Tine og Uffe vil også i forbindelse med oplægget fortælle meget mere om, hvordan man med maskinen kan se ændringer i kræftknudens struktur fra dag til dag. Og hvordan man med den nye MR accelerator forhåbentlig på sigt kan skræddersy behandlingen til den enkelte patient.

 

 

Se video fra arrangementet her:

 

 

Velkomst v. Direktør Niels Nørgaard Pedersen

 

Præsentation v. Tina Schytte & Uffe Bernchou

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 11-06-2018 af Direktionssekretariatet.