Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilOUH Talks og OUH Short TalkspilOUH TALKSpilAfholdte arrangementerpil2. maj 2018: Infektionshygiejne. En udfordring for OUH og en platform for forskning & innovation

2. maj 2018: Infektionshygiejne. En udfordring for OUH og en platform for forskning & innovation

 Det skønnes, at 100.000 patienter i det danske sundhedsvæsen årligt bliver ramt af hospitalsinfektioner, og at 3000 dør af deres infektion. Infektionerne griber forstyrrende ind i behandlingsrutiner, og de koster sundhedsvæsenet mindst 1 mia. kroner om året. Hygiejniske forholdsregler, som tager sigte på at forebygge disse infektioner, er derfor afgørende vigtige, ikke bare af hensyn til patienterne, men også for at sikre driften af sundhedsvæsenet.

Den hygiejniske fagekspertise på OUH er samlet i infektionshygiejnisk enhed (IHE), som varetager det daglige hygiejnearbejde i samarbejde med direktion, afdelingsledelser og afdelingernes hygiejnekoordinatorer. Det er ledelserne, som i sidste ende har ansvaret for, at kvaliteten af hygiejnen er i orden, og at relevante retningslinjer er implementeret.  Hans Jørn Kolmos vil i sin præsentation give et par eksempler fra OUH på, hvad der kan ske, hvis beredskabet svigter.

Bakteriæmier og urinvejsinfektioner relateret til brug af katetre udgør en stor del af hospitalsinfektionerne på OUH. Det er afgørende, at hygiejnen ved anlæggelse og pleje af katetre er i orden, men lige så vigtigt er at man arbejder på at udvikle nye katetertyper og –materialer.  Hans Jørn vil i sin præsentation kort fortælle om OUHs hidtidige forskning på området og skitsere visionen for etablering af et test- og udviklingscenter, hvor OUH og SDU i samarbejde med medico-industrien kan medvirke til udvikling af nye bakterieafvisende katetre og implantater.   

 

 

 

Se videoen fra arrangementet her:

 

 

Velkomst v. direktør Peder Jest

Præsentation v. Hans Jørn Kolmos

 

 


Siden er sidst opdateret: 02-05-2018 af Direktionssekretariatet.