Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUHs Udviklingspris og Initiativpris uddelt

Initiativprisen 2018 blev uddelt på OUHs sygeplejesymposiumog gik til Karen Faber, sygeplejerske afdeling S, for sit arbejde med leverpatienter ved Odense Universitetshospital

Sygeplejerske modtager initiativprisen 2018 for sit arbejde med leverpatienter
Prisen går til Karen Faber, sygeplejerske afdeling S, for sit arbejde med leverpatienter ved Odense Universitetshospital. Klinikken har fokus på en helhedsorienteret indsats til patienter med leversygdomme, og er den første klinik af sin art såvel nationalt som internationalt. 

Karen Faber er en ildsjæl, som i kraft af hendes indsats og kompetencer har formået at inddrage en særligt sårbar gruppe patienter i komplekse og tværgående patientforløb.

Hendes fokus i afdelingen, såvel som i den undervisning hun afholder på mange af landets øvrige afdelinger, tager udgangspunkt i at inddrage patienterne i behandlingen. Tilgangen til patienterne og opbygningen af den sygeplejestyrede levercirroseklinik er en model som Dansk selskab for Gastroenterologi og Hepatologi forventer at bruge som udgangspunkt for at bygge tilsvarende klinikker op på flere af landets øvrige sygehuse.

 

OUHs udviklingspris 2018 blev uddelt på det årlige sygeplejesymposium og gik til Lene Munk, sygeplejerske Palliativt Team Fyn, Karin Dieperink, sygeplejerske ph.d. lektor, Dorthe Boe Danbjørg, sygeplejerske, cand. Cur, ph.d. og Karen Funderskov, sygeplejerske, cand. Cur. De fik prisen for at have gennemført et projekt, som undersøger brugen af videokonsultation til palliative patienter.

Sygeplejersker modtager udviklingsprisen 2018 for projekt om videokonsultation
Prisen går til Lene Munk, sygeplejerske Palliativt Team Fyn, Karin Dieperink, sygeplejerske ph.d. lektor, Dorthe Boe Danbjørg, sygeplejerske, cand. Cur, ph.d. og Karen Funderskov, sygeplejerske, cand. Cur. De får prisen for at have gennemført et projekt, som undersøger brugen af videokonsultation til palliative patienter.

Erfaringerne fra projektet viser b.la., at kontakten mellem patienten og sygeplejerske har været lige så god som ved et fysisk møde. Det har givet forskellige nye muligheder, b.la for at pårørende kan deltage i en samtale, selv om de opholder sig et andet sted i landet eller er på arbejde.

De positive resultater har betydet, at videokonsultation nu bliver implementeret som et supplerende tilbud til patienterne efter første hjemmebesøg i regi af Palliativt Team Fyn på Onkologisk afdeling. Det er vurderingen, at videokonsultationen på sigt kan blive implementeret til andre ambulante funktioner på Onkologisk afdeling.
 


Siden er sidst opdateret: 26-01-2018 af Odense Universitetshospital.