Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Præanalytiske fejl - blodprøver m.m. i almen praksis

Præanalytiske fejl ved indsendte blodprøver fra praksis udgør stadig et stort problem. De kan koste fejldiagnosticering, fejlbehandling og overflødige indlæggelser med alt hvad det betyder af ubehag for den enkelte patient.

Mange af de fejl vi ser ved blodprøver taget i almen praksis skyldes manglende kendskab til korrekt procedure og efterbehandling. Men fejl, der skyldes manglende viden, kan heldigvis forebygges.


Jeres laboratoriekonsulent underviser gerne
Laboratoriekonsulentordningerne på Fyn har i mange år tilbudt undervisning til både læger og personale i praksis – og der er heldigvis også mange der har taget imod tilbuddet.

Men der er stadigvæk for mange der ikke ved nok om hvordan blodprøvetagning udføres korrekt, og hvordan den efterfølgende opbevaring og transport til laboratorierne skal foregå.


Også for læger i uddannelsesstillinger
Vi tilbyder undervisning både til de erfarne, der måske har brug for genoptræning eller opdatering af viden, og til alle nyansatte – ikke mindst læger i uddannelsesstillinger. De bliver ofte sat til at tage blodprøver uden nogen form for indføring i teknik, brug af WebReq osv. Det er ikke rimeligt overfor dem, deres patienter eller laboratorierne.

Vi – laboratoriekonsulentordningerne på Fyn – opfordrer hermed til at I sætter et par timer af til undervisning i prøvetagning som indledning til hvert uddannelsesforløb i almen praksis.

Henvend jer til jeres laboratoriekonsulent for at få en aftale!

 

Kontaktoplysninger:
Laboratoriekonsulent Birgitte Haack
Birgitte.Haack@rsyd.dk – tlf. 2349 6841

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 25-01-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring