Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Center for Hovedhalskræft modtager Den Gyldne Skalpel

Professor og overlæge Christian Godballe modtager Den Gyldne Skalpel 2017 af sundhedsminister Ellen Trane Nørby. Foto: Rode Images

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby overrakte torsdag den 23. november Dagens Medicins pris Den Gyldne Skalpel til OUH’s Center for Hovedhalskræft. Det skete ved en ceremoni i fagbladets lokaler i København.

Center for Hovedhalskræft får prisen for med et multidisciplinært pakkeforløb at involvere patienten og sikre maksimal kvalitet i behandlingen, på kortest muligt tid og med høj patienttilfredshed. Den Gyldne Skalpel er blevet uddelt siden 2002, men det er første gang, at prisen går til OUH.

Et samarbejde på tværs af mange afdelinger
Når professor og overlæge Christian Godballe, Øre-, Næse- og Halskirurgisk Afdeling F, modtager og takker for prisen, sker det på vegne af en række afdelinger på OUH.  Øre-Næse- og Halskirurgisk Afdeling F, Onkologisk Afdeling R, Plastikkirurgisk Afdeling Z, Radiologisk Afdeling og Nuklearmedicinsk Afdeling er alle faste deltagere ved de multidisciplinære teamkonferencer, og alt efter behov deltager også en patolog, en neurokirurg eller en thoraxkirurg.

”Vi er meget stolte af prisen. Det er dejligt, at også andre kan se, at vores kræftpakke indeholder gode ting. Prisen går til vores meget dedikerede læger, sygeplejersker og sekretærer, som altid er villige til at give et ekstra nap med, men også vores ledelse og direktion, som har skabt rum til, at nye ideer kan blive til virkelighed. Men vi er ikke færdige. Vi forsker og udvikler stadig på hovedhalskræftpakken, så vi hele tiden kan hjælpe patienterne bedst muligt,” siger Christian Godballe.

Patienten er med ved konferencen
På Center for Hovedhalskræft er patienten med ved selve konferencen. Det sparer tid. Alternativt risikerer en række specialister fra forskellige afdelinger at bruge en masse tid på at sammensætte et forløb og koordinere pressede kalendere blot for at skulle lave det hele om igen, hvis det ikke matcher patientens ønsker. At informationen til patient og pårørende gives af specialisterne i fællesskab forhindrer desuden misforståelser omkring behandlingsplanen.

Det har også en positiv effekt på patienttilfredsheden. En undersøgelse har vist, at 66 procent af de adspurgte patienter mener, at deres forløb i høj grad bliver indrettet efter deres ønsker og behov.

Læs mere om Center for Hovedhalskræfts multidisciplinære konferencer.

Fakta om Den Gyldne Skalpel
Prisen gives til initiativer, der demonstrerer nytænkning og engagement i sundhedssektoren og viser en vej til højere kvalitet i samarbejde og behandling, til gavn for patienter og sundhedspersonale.

Samarbejde er et centralt kriterium, men også evnen til at reducere fejl, sikre kvalitet, forebygge, indføre nye teknikker, undervise, forske, udvikle ledelsesredskaber, håndhæve etiske standarder, synliggøre svage grupper, rationalisere og udnytte økonomiske redskaber vil være væsentlige parametre i bedømmelsen af årets bedste initiativ.

Med prisen følger diplom med indsat forgyldt skalpel.

Tidligere vindere af Den Gyldne Skalpel omfatter Hæmatologisk Klinik og Blodbanken på Rigshospitalet, Psykiatriens Hus og Regionshospitalet i Silkeborg samt Hammel Neurocenter.

Modtageren af Den Gyldne Skalpel udpeges af en komité bestående af:

  • Jens Winther Jensen, leder, Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram
  • Kjeld Møller Pedersen, professor, Syddansk Universitet
  • Jens Kr. Gøtrik, tidligere direktør for Sundhedsstyrelsen og Medicoindustriforeningen.
  • Peter Qvortrup Geisling, læge og journalist, Danmarks Radio
  • Ida Gøtke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest
  • Beth Lilja, vicedirektør, Sjællands Universitetshospital
  • Nicolai Döllner, chefredaktør, Dagens Medicin.

Siden er sidst opdateret: 23-11-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring