Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Svendborg udpeget til projekt om demensvenligt sygehus

Blandt ti ansøgere er Svendborg Sygehus, sammen med sygehusafdelinger i Viborg og Nykøbing Falster, blevet udvalgt til at deltage i en forsøgsordning med etablering af mere demensvenlige sygehuse.

Udvælgelsen kommer kun knap en måned efter, at Svendborg Sygehus modtog 7,2 millioner fra Sundhedsstyrelsen til kompetenceudvikling af personalet inden for demensområdet.

Udvælgelse er et klap på skulderen til indsatsen i Svendborg
”Projektet er et udtryk for, at vi i sundhedsvæsenet har øje for alle patientgrupper, og at der er et behov for at blive klogere på relationen til patienter med demens og deres pårørende, som er særlig svær. Samtidig er det et skulderklap til den indsats vi på Svendborg Sygehus på tværs af afdelinger har gjort for at sætte fokus på demens, og hele vores tætte samarbejde med kommunen på demensområdet og om eHealth City Svendborg, ” siger OUH-direktør Peder Jest.

Fokus på indretning, organisering og kompetencer
Internationale studier viser, at de fysiske rammer på sygehuse ofte ikke er demensegnede, ligesom at personalets modtagelse og håndtering af patienter med demens har afgørende betydning for patientens trivsel.

Det er Nationalt Videnscenter for Demens, der leder forsøget med demensvenlige sygehuse. Det skal skabe erfaringer, der kan løfte kvaliteten af den behandling, pleje og omsorg mennesker med demens møder, når de bliver indlagt på et sygehus.

Det skal blandt andet ske ved at se på organiseringen af området, indretningen på sygehuset og ved at give nøglepersoner et kompetenceløft i håndteringen af patienter med demens.

Ordningen er ét af de 23 konkrete initiativer, som er igangsat i regi af den nationale demenshandlingsplan 2025. Læs mere om projektet her.

Forsøget med demensvenlige sygehuse løber frem til udgangen af 2019. Projektet forventes afsluttet med et idékatalog med vejledning til, hvordan sygehuse kan arbejde med at blive mere demensvenlige.
 


Siden er sidst opdateret: 26-10-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring