Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

36.775 kroner til spas og kultur på børnehospitalet

Jane Jegind 17.08.17

På billedet ses direktør på OUH, Judith Mølgaard, og rådmand fra Odense Kommune, Jane Jegind.


Den 17. august overrakte rådmand Jane Jegind fra Odense Kommune 36.775 kroner til H.C. Andersen Børnehospital på OUH. Pengene kommer fra fejringen af H.C. Andersens fødselsdag tidligere på året, og de skal bruges på at gøre børnenes hverdag sjov og fortryllende.

- Det er dejligt at være med til at overrække 36.775 kroner, som kan være med til at give børnene på børnehospitalet en bedre hverdag, hvor de for en stund kan glemme deres sygdom og fordybe sig i leg og eventyr. I forvaltningen vil vi gerne kigge på, om der er flere af vores børnetiltag eller aktiviteter, som kan bringes i spil på Børnehospitalet, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Pengene kommer fra fejringen af H.C. Andersens 212-års fødselsdag i kulturhuset ODEON i april i år, der tiltrak mere end 1000 børn og voksne. Forestillingen blev desuden streamet til børnehospitalet, hvor der ikke er tvivl om, at pengene kommer til at give børnene en bedre og mere glædesfyldt hverdag.

- Vi vil gerne have fokus på, at børn skal kunne være børn - også mens de er her på hospitalet. Det er så vigtigt at skabe gode rammer og kulturoplevelser, så børnenes hverdag handler om at være barn og ikke om at være syg, siger Lone Møller, oversygeplejerske på H.C. Andersen Børnehospital.

Helt konkret skal pengene bruges en særlig teaterforestilling med Brian Wetterstein – en forestilling, som børnene selv kan være med til skabe, og som giver dem mod og håb for fremtiden.

Det store H.C. Andersen-fødselsdagsshow blev arrangeret af Odense Kommune i samarbejde med ODEON, AV-Center, Odense Blomsterfestival, Rosendahls, MeWe Space og Place2Book.


Siden er sidst opdateret: 18-08-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring