Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk


Hjertemedicinsk læge får udmærkelse på stor ERHA-kongres

Thomas Olsen Afd. B OUH

Læge og ph.d.-studerende, Thomas Olsen, fra hjertemedicinsk afdeling B på Odense Universitetshospital, modtager diplom for bedste abstract-præsentation for sin fremragende præstation på European Heart Rhythm Association, Europace - Cardiostimkongres (ERHA) i Wien med cirka 6.000 hjertespecialister fra he-le verden.
 

ERHA har udvalgt Thomas Olsens abstract sammen med fem andre, blandt alle indsendte abstracts til kon-gressen den 17.-21.juni. Abstractene blev udvalgt med vægt på den fremragende præstation.
 

Abstract om infektion på pacemaker- og ICD-enheder
Thomas Olsen lavede en mundtlig præsentation af abstractet, der handler om hyppighed af infektion på pacemaker- og ICD-enheder og risikofaktorer herfor. Abstractet er baseret på data fra Dansk pacemaker og ICD-register, som overlæge Jens Brock fra afdeling B er hovedansvarlig for.
 

Afdeling B stærkt repræsenteret
Jens Brock fremlagde også selv på ERHA-kongressen i forummet ”Meet the experts”.

”Det er utroligt positivt at sætte OUH’s forskning i pacemakerbehandling på landkortet, og vi er stolte over den fremragende præstation Thomas Olsen leverede. Men vi skal ikke glemme de seks andre forskere med posters, som også leverede flotte præstationer” udtaler forskningsleder, overlæge og professor, Jacob Eifer Møller.

De seks posters blev præsenteret af medicinstuderende Kalle Brunebjerg Solberg, overlæge Niels Sand-gaard, overlæge Jacob Pontoppidan, læge Mads Rieman, læge Kenneth Pedersen og læge Tine Phillipsen.

Forskning i Hjertemedicinsk Afdeling B
Kardiologisk Forskningsenhed (KFE), en del af afdeling B, deltager i store befolkningsundersøgelser, talrige nationale og internationale multicenterundersøgelser og udfører klinisk interventionel forskning i iskæmisk hjertesygdom, hjertearytmi og hjertesvigt.
 

Enheden består af en gruppe GCP-certificerede sygeplejersker og laboranter med solid kardiologisk erfaring, som udelukkende arbejder med kliniske studier, samt cirka 20 ph.d.-studerende læger, sygeplejersker og prægraduate forskere.
 


Siden er sidst opdateret: 06-07-2017 af Odense Universitetshospital.