Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

ForsidepilOm OUHpilAfdelingerpilOdensepilS - Afdeling for Medicinske MavetarmsygdommepilOm afdelingenpilNyhederpilRaske personer søges til forskningsprojekt om leversygdomme

Raske personer søges til forskningsprojekt om leversygdomme

lever i kroppen


Afdelingen for Medicinske Mavetarm- og leversygdomme på OUH søger raske mænd, der vil indgå i et forskningsprojekt om leversygdomme.
 

Projektets formål er at forske i, hvordan man kan blive bedre til at opdage og behandle skjult leversygdom, eksempelvis skrumpelever pga. alkohol og diabetes.

Antagelsen er, at forklaringen skal findes i forholdet mellem tarmen og dens naturlige flora på den ene side og leveren og det menneskelige stofskifte på den anden.
For at forstå sygdomsudviklingen, skal man have et godt sammenligningsgrundlag, og det skal dette projekt bidrage til.

Forskningsprojektet foregår ved to fremmøder på Afdelingen for Medicinske Mavetarm- og leversygdomme på OUH og består af samtale, ultralydsscanning af leveren samt en række prøver: blod, afføring, spyt, urin, hår samt vævsprøver fra den nederste del af tyktarmen.
 

Afdelingen søger således sunde og raske mænd mellem 18 og 75 år uden alkoholoverforbrug og med interesse i at indgå i projektet. Især mænd i alderen 55 - 70 år opfordres til at melde sig.
 

Du kan tilmelde dig på linket her.


Siden er sidst opdateret: 03-07-2017 af Odense Universitetshospital.