Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

ForsidepilOm OUHpilAfdelingerpilOdensepilA - Kirurgisk Afdeling ApilOm afdelingenpilNyhederpilOUH i ny central international rolle på kræftområdet

OUH i ny central international rolle på kræftområdet

OUH er, som kun ét af fem steder i verden, blevet certificeret til at undervise i den skånsomme og livsforlængende kræftbehandling PIPAC.

OUH har siden 2015, som det første sygehus i Skandinavien, tilbudt kræftbehandlingen PIPAC, og i 2017 er OUH blevet certificeret til at uddanne kirurger i PIPAC proceduren.

PIPAC er en slags kemoterapi via kikkertoperation til behandling af patienter med kræftmetastaser til bughinden. Kræften har hovedsagelig udgangspunkt i enten mavesæk, tyktarmen eller æggestok, men alle kræftformer som spreder sig til bughinden kan behandles med PIPAC. Gennem to små huller i maven forstøves kemo i 30 minutter med en pumpe ind i bughulen, således at der kun er behov for en tiendedel af den normale dosis kemo. Dermed undgår patienten de kendte bivirkninger til kemoterapi.

Læs mere om Odense PIPAC Center her: http://pipac.dk/

Første internationale kursus netop afholdt
Siden er OUH, som ét af blot fem steder i verden, blevet certificeret til at uddanne andre i proceduren, og midt i juni afholdt Odense PIPAC Center sin første internationale workshop, hvor de uddannede 12 europæiske kolleger. Udover selve undervisningen fik deltagerne på kurset også mulighed for at overvære flere PIPAC-procedurer på OUH.

Midt i juni 2017 afholdt Odense PIPAC Center sin første internationale workshop, hvor de uddannede 12 europæiske kolleger

OUHs erfaringer med PIPAC er også blevet publiceret i det internationale onkologiske tidsskrift Clinical & Experimental Metastasis, hvor det vakte sig meget opmærksomhed, at det også blev fremhævet i lederspalterne. OUH har således som de første i verden behandlet folk med kræft i bugspytkirtlen og spredning til bughinden ved hjælp af PIPAC.

Endelig er Odense PIPAC Center blevet bedt om at fremlægge deres resultater på et symposium i Tyskland i oktober.
 


Siden er sidst opdateret: 27-06-2017 af Odense Universitetshospital.