Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUH flytter til Jylland

Indvielse Heli-port 20. juni 2017

Patienter med en livstruende sygdomstilstand eller som har været udsat for en ulykke som kræver højt specialiseret lægefaglig ekspertise bliver fløjet ind på OUH, hvis de bor så langt væk, at ambulancen må give tabt tidsmæssigt.

 

Men hvor det tidligere tog 10-20 minutter fra helikopteren landede, til patienten var i det behandlingsrum, hvor lægerne kan sætte ind med den nødvendige og højt specialiserede behandling, kunne der gå op mod 20 minutter. Kostbare minutter i en kamp mod tiden.

 

Med den nye 'Heli-port' er den tid reduceret til blot et par minutter. Helikopteren lander lige overfor Fælles AkutModtagelsen, og en rute er mærket op direkte ind i traumecenteret med advarselslys der varsler, at den øvrige trafik skal være agtpågivende.

 

Mandag den 20. juni blev den nye Heli-port indviet af regionsrådsformand Stephanie Lose, formand for innovationsudvalget i Region Syddanmark Karsten Uno Petersen og af direktør OUH Michael Dall. Med til indvielsen var en del af det personale, der nu får patienten hurtigere ind, og den nye løsning fik smilene frem hos fagfolkene.

En af dem var Michael Hansen-Nord, ledende overlæge FAM - hør hans reaktion i indslaget herunder. 

 

 

Hvert minut tæller i de situationer, hvor helikopteren tages i brug.

 

 

 

Indvielse
 
Indvielse 3
 
Direktør Peder Jest
 

Siden er sidst opdateret: 28-06-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring