Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilPatienters straksadgang til prøvesvar og journaler udsat

Patienters straksadgang til prøvesvar og journaler udsat

elastik ksl

Danske Regioners bestyrelse ønsker som tidligere udmeldt at give patienterne umiddelbar adgang til egne sundhedsdata via E-journalen straks de bliver tastet ind af en sundhedsperson. I først omgang var det planen, at sidste automatiske forsinkelse i patientadgangen skulle fjernes allerede fra den 13. juni, men tidspunktet, hvor man åbner for straksadgangen er nu blevet udskudt til senere på sommeren.
    
Som det tidligere er udmeldt ønsker Danske Regioners bestyrelse at give patienterne umiddelbar adgang til egne sundhedsdata straks de bliver tastet ind af en sundhedsperson. Danske Regioners bestyrelse har dog besluttet at indfase straksadgangen i et langsommere tempo end først planlagt.

Bortfaldet af den tekniske forsinkelse var først planlagt til 13. juni 2017. Dansk Regioners bestyrelse har dog vurderet, at sommerperioden ikke er hensigtsmæssig til borgerrettede kampagner og at der endvidere er behov for en dialog med de sundhedsprofessionelles organisationer.
Derfor har Danske Regioner besluttet først at fjerne den tekniske forsinkelse senere på sommeren. Hermed sikres der tid til dialog med alle berørte parter efter sommerferien.

I debatten om straksadgang har der tidligere været fremført flere faglige indvendinger fra en række sundhedspersoner på blandt andet OUH, hvor der især var bekymring for, at patienten får adgang til information, som han/hun endnu ikke har haft lejlighed til at drøfte med en læge eller sygeplejerske. 
Derfor bør afdelingerne benytte perioden frem til straksadgangen indføres til at overveje, om den nye hurtigere adgang til journaler og prøvesvar skal føre til ændringer i dialogen med patienterne.

 

Patientens hurtigere adgang til egne journaldata bør ikke ændre i, hvordan der journalføres, da journalen stadig skal ses som et arbejdsredskab for sundhedspersonalet. 
Patienternes straksadgang vil ligeledes blive emne på OUH Talks snarest muligt.


 


Siden er sidst opdateret: 23-10-2018 af Odense Universitetshospital.