Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Svendborgs hjertepatienter skal være PROaktive

På Svendborg Sygehus gør man øjeblikket klar til fra efteråret at kunne rekruttere patienter til et nyt projekt, der skal afdække hvordan man med Patient Reported Outcome (PRO) kan optimere forløbet for hjertepatienter i rehabilitering på tværs af sektorer.

Innovationskonsulent Marie-Louise Krogh, Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, er projektleder for projektet ”Den Proaktive patient.” Til forskel fra andre PRO-projekter er ambitionen et samarbejde på tværs af sektorer. Projektet omfatter patienter, som går til kontrol i Hjertemedicinsk Ambulatorium på Svendborg Sygehus og deltager i hjerterehabiliteringstilbud udbudt af Svendborg Kommune. Det kan både være fysisk træning, rygestop, kostvejledning eller coachingforløb.

Projektet er finansieret via Sundheds- og Ældreministeriets PRO-pulje, og i slutningen af maj besøgte en projektkoordinator og en akademisk medarbejder fra Sundhedsdatastyrelsens PRO-sekretariat Svendborg Sygehus for at få et kliniknært indblik i projektet. 

Billede fra besøg fra Sundhedsdatastyrelsen. Under opsyn fra fysioterapeut Magnus Fuglerud deltog de i en træningssession for hjertepatienter i Rehabiliteringsafdelingen på Svendborg Sygehus.

Som led i besøget deltog de 2 i et træningsforløb for hjertepatienter i Rehabiliteringsafdelingen på Svendborg Sygehus. Træningen skal blandt andet gøre patienten mere tryg ved, hvor meget han eller hun kan belaste sin egen krop og generelt blive tryg for kroppens signaler ovenpå en hjertesygdom.

Udover at bruge PRO til at være mere forberedt på det først møde med patienten er det blandt andet den træning, som man med PRO-tilbagemeldinger via App’en Mit forløb, ønsker at forbedre for den enkelte ved at spørge nærmere ind til oplevelsen, hvilket kan være svært at nå i løbet af de to gange halvanden times træning hver uge, når der er 12 deltager på hvert hold.

Læs mere om projektet Den PRO-aktive patient
 


Siden er sidst opdateret: 12-06-2017 af Odense Universitetshospital.