Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUH-afdeling vinder uddannelsespris

Glæde til dagens morgenkonferenceSundhedsstyrelsen har 7. marts kåret Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V til årets bedste uddannelsesafdeling. Odense Universitetshospital fik prisen i skarp konkurrence med to andre uddannelsesafdelinger.Alle tre afdelinger har fået det maksimale antal point i uddannelsestemaerne.
Sundhedsstyrelsens argumentet for, at afdelingen i Odense får prisen er, at det er en meget stor og travl uddannelsesafdeling med mange uddannelseslæger, der alligevel formår at holde fokus på uddannelse af læger. Inspektorerne har konkluderet, at afdelingen har et trygt uddannelsesmiljø, hvor læring og feedback er en helt naturlig del af dagligdagen.

På Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V i Odense er der stor glæde og stolthed over prisen, fortæller overlæge Michael Due Nielsen.

- Vi er utroligt stolte og beærede over at modtage prisen, men vi har også kæmpet hårdt for at opnå det niveau, der kræves for at vinde prisen. I 2006 fik vi en meget dårlig måling til et inspektorbesøg, og afdelingsledelsen besluttede dengang at arbejde målrettet på at skabe et godt uddannelsesmiljø, fortæller Michael Due Nielsen.

I 2006 fik afdelingen 35 point ud af 60 mulige. Det var meget utilfredsstillende, og derfor blev Michael Due Nielsen dedikeret til at skabe gode forhold for videreuddannelse i afdelingen. Dette gjorde han ud fra inspektorordningens 16 tematiske målepunkter og langsomt, men sikkert, steg afdelingen i point. En stigning, der kulminerede med højest mulige antal point, der nu har ført til, at afdelingen kan kalde sig Danmarks bedste uddannelsesafdeling for yngre læger.

- Vi har haft så meget effekt af at fokusere på uddannelsesmiljøet. Bare det, at vi er steget i point har gennem tiden givet næring til en videre udvikling hos alle og en positiv indstilling blandt vores læger. Så det er en positiv spiral, der nu også breder sig ud over afdelingen, fordi vi er et eksempel på, at man kan gå fra et dårligt klima uddannelsesmæssigt til at at fremstå med et optimalt uddannelsesmiljø, fortæller Michael Due Nielsen.

Inspektorerne hjælper uddannelsesafdelingerne
Inspektorerne er speciallæger, der dagligt fungerer på landets sygehuse, og som her er involveret i den lægelige videreuddannelse. Ved inspektorbesøg deltager også læger, som er ved at blive uddannet til specialelæger - de såkaldte juniorinspektorer. Inspektorerne inddrager mange fra afdelingen ved besøget og giver en hjælpende hånd til at forbedre videreuddannelse.

Højdespringerprisen
Sundhedsstyrelsens anden uddannelsespris, den såkaldte højdespringerpris, går i år til Urologisk Afdeling, Regionshospitalet Viborg. Afdelingen har på kun et år flyttet sig fra en gennemsnitsscore i 2015 på 1,4 til et gennemsnit på 2,8 i 2016. Sundhedsstyrelsens inspektorer fremhæver, at afdelingen ved det seneste besøg havde et langt bedre uddannelsesmiljø, og at der nu i langt højere grad bliver taget hensyn til uddannelse af de yngre læger, når arbejdet bliver tilrettelagt.

 


Prisen blev overrakt til Uddannelsesansvarlig overlæge, Michael Due Hansen (tv), direktør i Sundshedsstyrelsen, Søren Brostrøm (midten) og læge i hoveduddannelse Claes Falkenberg Elvander.

 

 


Siden er sidst opdateret: 08-03-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring