Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Mere indbydende ventearealer på Odense Universitetshospital

Livet mellem stuerne rapport

Se rapport med før/efter-billeder og beskrivelser af ændringer i ventearealerne

 


Med fem millioner kroner fra regionsrådet er ventearealerne på hospitalet blevet frisket op og tilbagemeldingerne fra patienterne er positive.

Patienter har tidligere beskrevet vores venteareal som en busterminal, hvor man sad på én lang række ved siden af hinanden. Nu fortæller patienterne os, at de føler sig mere velkomne, fortæller afdelingssygeplejerske Jannie Simonsen, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D.

157 ventearealer er blevet genopfriskede
Fødeafdelingen på Odense Universitetshospital rummer ét af de 157 ventearealer, som henover efteråret og vinteren er blevet genopfrisket med nye møbler, maling og en generel oprydning.

På fødeafdelingen har parvise siddepladser blandt andet skabt mere fortrolige rum til samtale, mens maling og færre billeder har gjort rummet mere lyst.

Infostationer samler patientoplysningerne
Samtidig har alle ventearealer fået såkaldte infostationer, så patienten kan finde relevante oplysninger fra afdelingen ét sted, så det bliver et mere roligt rum. Her hænger også håndspritholderen fast sammen med en skraldespand i ét stykke, så den er nemmere at rengøre, ligesom det er lettere at rengøre under skraldespanden, fordi den er løftet fra jorden.

Ventetid skal foregå i indbydende rammer
”Helt undgå ventetid kan vi endnu ikke tilbyde vores patienter, selvom vi dagligt arbejder på sagen. I mellemtiden er genopfriskningen et godt eksempel på, at vi stadig er opmærksomme på, at man med relativt få midler kan komme langt i forhold til at gøre rammerne for ventetiden mere indbydende. Vi skal fortsat have fokus på den del af patientoplevelsen, selvom vi om nogle år skal flytte i nye rammer i Nyt OUH,” siger administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen.

Andre steder på hospitalet er der i ventearealerne blevet etableret legekroge, ligesom nye møbler har skabt nye ”stier” for personalet, så ventearealerne bliver mere rolige. På Ortopædkirurgisk Afdeling fortæller afdelingssygeplejerske Marianne Bork, at de nye rammer bidrager til en ny opmærksomhed både blandt patienter og personale:

Inspirerer til at holde orden
”Maling, matchende møbler, moderne tv og nye lamper giver et mere professionelt udtryk og virker langt mere indbydende, hvilket vi også allerede har hørt fra vores patienter. Samtidig indbyder rummet i højere grad både personale, pårørende og patienter til at holde det rydeligt,” fortæller afdelingssygeplejerske Marianne Bork, Ortopædkirurgisk Afdeling, om det fælles venteareal for afsnit O2 og O4.

På hospitalsplan er i alt 1000 stole blevet ompolstrede med ensartet og mere hygiejnisk betræk. 

Opgraderingen for fem millioner kroner blev mulig, da det syddanske regionsråd vedtog en plan for fremrykning af indvendig bygningsvedligeholdelse til 2016 fra 2017.

Yderligere oplysninger:

  • Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør OUH, tlf. 20 28 20 71
  • Mette Mollerup, projektleder og udviklingskonsulent, Kvalitet, Forskning, Innovation og Udvikling, tlf. 21 72 36 83

Siden er sidst opdateret: 07-03-2017 af Odense Universitetshospital.