Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilFyldt sal til første OUH Talks

Fyldt sal til første OUH Talks

OUH Talks havde sin debut i uge8

OUH talks havde debut onsdag. Til en fyldt sal fortalte professor Jakob Kjellberg fra KORA om Medicinrådet – Hvorfor og Hvordan? Et emne, der har stor interesse og betydning for prioriteringen indenfor sundhedsvæsnet.

Interessen for Medicinrådets opgave i et sundhedsfagligt perspektiv udmøntede sig konkret i et massivt fremmøde på den første af mange OUH Talks møder onsdag morgen. Jacob Kjellberg kunne med 15 års erfaring i at evaluere sundhedsøkonomiske prioriteringer og de afledte konsekvenser af disse byde ind med et relevant oplæg.

- Mantraet i disse her år er: Hvad kommer der ud af de ting, vi laver, i stedet for hvor meget vi laver. Udgangspunktet for vores snak i dag er medicinrådet. Hvad kommer der ud af det medicin, vi bruger og hvor meget må det koste? For et eller andet sted handler det også om det budget, der er, og at få noget fornuftigt ud af det, indledte Jakob Kjellberg sit oplæg med.

Og så overraskede han ellers nogle med at konstatere, at trods vores forestillinger om, at et stigende medicinforbrug udhuler økonomien, så har medicinforbruget pænt fulgt den øvrige udvikling. Derimod er der noget medicin, der ’stikker af’ og det er årsagen til, at der har været et behov for at oprette medicinrådet. Vil du høre mere om hvorfor og hvordan, så gå ind på linket til oplægget herunder. På grund af tekniske vanskeligheder er billedkvaliteten desværre forringet.Direktør Kim Brixen er glad for den store interesse for den første OUH Talks og håber, at rigtigt mange medarbejdere fremover vil følge de faglige input hver onsdag, enten i Emil Aarestrup salen eller via det link, der fremover vil transmittere oplæggene live.

- OUH Talks er tænkt som en mulighed for at udveksle viden, få mere viden og debattere både kliniske og socioøkonomiske emner, der relaterer til vores verden. Vi er et universitetshospital og forventes at være med til at sætte dagsordenen sundhedsfagligt. Det kræver, at vi hele tiden følger med i en udvikling, der konstant flytter målstregen. Derfor er OUH Talks en mulighed for at få et frisk fagligt indspark en gang om ugen for alle medarbejdere og andre interesserede, siger Kim Brixen.

Programmet for de kommende OUH Talks kan ses her, ligesom du også kan følge livestreaming eller gense et oplæg på hjemmesiden.
Debatten kører samtidig på Twitter – følg den på @OUHTalks og kommenter på #ouhtalks. Podcast hentes her.
 


Siden er sidst opdateret: 24-03-2017 af Odense Universitetshospital.