Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilPriser til Neurokirurgisk Afdeling og Geriatrisk Afdeling i Svendborg

Priser til Neurokirurgisk Afdeling og Geriatrisk Afdeling i Svendborg


Geriatrisk Afdeling i Svendborg blev kåret som årets bedste afdeling af de medicinstuderende i deres evaluering af opholdet i klinikken. Årets højdespringer blev Neurokirurgisk afdeling, der har arbejdet målrettet med at forbedre kvaliteten af de studerendes ophold.

Patientkontakten er afgørende for et godt ophold, når man som medicinstuderende skal ud og omsætte den teoretiske viden i mødet med den kliniske verden. Det viser den årlige evaluering, Syddansk Universitet hvert år foretager blandt medicinstuderende. Her er netop patientkontakt og ’hands on’  fremhævet hos begge prisvindende afdelinger.

Årets bedste afdeling
Geriatrisk Afdeling i Svendborg blev en sikker vinder af titlen Årets bedste afdeling. Med næsten fuld score i syv ud af ti evalueringspunkter var de studerendes budskab helt tydeligt – her er godt og lærerigt at være, når man som studerende møder ’virkeligheden’. Der måles blandt andet på ’Introduktion og modtagelse’, ’Ophold velplanlagt’, ’Vejlederens evaluering af den studerende’, ’Feedback’ og ’Mulighed for at tage hånd om patienten.’

En studerende opsummerer:

- Opholdet på Geriatrisk Afdeling i Svendborg har været spændende og lærerigt. Der bliver taget godt imod en, personale og læger tager tid til at lære fra sig, og vejleder har styr på læringsmål og foretager delevalueringer undervejs. Det var et meget givende ophold, og jeg føler mig styrket, når det kommer til det faglige efter fire uger – både når det kommer til intern medicinsk forståelse samt ’bedside manner’, udtaler den studerende i sin evaluering.

Målrettet indsats gav ’Højdespringerpris’
Neurokirurgisk afdeling løb af med årets ’Højdespringerpris’ og den fik de ikke forærende, fortæller overlæge og professor Frantz Rom Poulsen. Afdelingen har sat målrettet ind efter sidste års evalueringer, der var knap så gode.

- Vi er meget stolte af resultatet, som viser, at det kan betale sig at arbejde målrettet på at forbedre sig. Vi har særligt fokuseret på at sikre, de studerende hver dag føler sig velkomne, har styr på, hvad de skal lave den pågældende dag og dagligt aktivt deltager i lægearbejdet, så de får det maksimale udbytte af deres ophold. Derudover tager vi de studerendes feed-back meget alvorligt, så vores indsats som en god undervisningsafdeling kontinuerligt forbedres.

At denne indsats har båret frugt, viser tilbagemeldingerne fra de studerende.

- Vi fik lov til meget, at være assisterende kirurger, sy, holde diverse ting, klippe lidt og skrue i kranier o. lign. Herudover havde vi god mulighed for patientkontakt i ambulatoriet, hvori man udførte fulde neurologiske og motoriske undersøgelser – meget spændende. Alt dette har været meget positivt, lød evalueringen fra en studerende.

En anden har bemærket, hvad det er for et fag, han eller hun har snust til i de fire ugers praktik.
- Operationerne har været ekstremt lærerige, og der, hvor lægerne virkeligt viser, at de er dygtige, lyder det fra den studerende.

På Neurokirurgisk afdeling er ambitionerne for næste års indsats høje.

- vores ambition er selvfølgelig at blive næste års ”Bedste afdeling” eller i hvert tilfælde blandt de 10 bedste i Region Syddanmark, siger Frantz Rom Poulsen.
 


Siden er sidst opdateret: 06-02-2017 af Odense Universitetshospital.