Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Et Sundere Syddanmark - Citizens & Science

Ansøgning deadline 31. december 2018
 

I 2019 vil Region Syddanmark anvende 2 mio. DKK på projekter, der inddrager borgerne i den lokale forskning.

I perioden op til Forskningens Døgn 2019 afvikles citizen science projektet Et Sundere Syddanmark, der er en udvidelse af Et Sundere Fyn, som har været afviklet i 2017 og 2018.

Et Sundere Syddanmark skal bidrage til, at sundhedsforskningen og forskningsspørgsmålene er relevante, og at forskningsresultater hurtigt kan omsættes til gavn for den enkelte borger og folkesundheden. Inddragelse af borgerne er derfor kernen i Et Sundere Syddanmark.

I Et Sundere Syddanmark 2019 styrkes partnerskabet mellem regionens sygehuse/SDU på den ene side samt borgerne og offentligheden på den anden side. Samarbejdet med TV2/FYN og TV Syd styrker den brede dialog i offentligheden ved, at borgerne i regionen kan stemme på det projekt, som, de finder, har størst videnskabelig betydning i deres øjne. Herudover er intentionen, at forskningsprojekterne i Et Sundere Syddanmark inddrager borgere aktivt i selve forskningsprocessen.

Det stærke samarbejde, der allerede i dag er mellem regionens sygehuse og SDU, ønsker man på samme måde at styrke og udvide. I Et Sundere Syddanmark opfordres der således til samarbejde mellem forskere på sygehusene og forskere fra flere fakulteter og institutter på SDU.  

Ansøgningsprocedure
Der kan søges op til 1 mio. DKK til det enkelte projekt. Ansøgningen udarbejdes på dansk eller engelsk og indsendes via det elektroniske ansøgningssystem senest d. 31. december 2018. Link til den elektroniske ansøgningsformular, som alle OUH ansøgere skal benytte, finder du her.

 

Midlerne i opslaget kan søges til følgende tiltag

  • Ansættelse af forskere (VIP)
  • Ansættelse af ikke-videnskabelig arbejdskraft (TAP)
  • Indkøb af apparatur eller andet materiale til forskningsprojektet

 

Ansøgningskriterier

Alle med tilknytning til regionens 5 hospitaler kan stå som hovedansøger til forskningsmidlerne. Det er dog et krav, at OUH projektansøgninger skal være samarbejdsprojekter mellem OUH og ét eller flere af regionens 5 sygehuse, samt at de er godkendt af afdelingsledelsen og forskningslederen inden indsendelse.

 

Yderligere information

l boksen ”Mere information” til højre finder du Et Sundere Syddanmark opslaget, vejledning, link til ansøgningssystemet efond og forslag til emner fra den syddanske befolkning.

 

Du er velkommen til at kontakte ouh.klu.forskning@rsyd.dk, hvis du har spørgsmål til formelle og tekniske forhold.

 


Siden er sidst opdateret: 29-11-2018 af Odense Universitetshospital.