Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilOUH-direktør og ledende overlæge skal indgå i ny sygehusledelse på Sygehus Sønderjylland

OUH-direktør og ledende overlæge skal indgå i ny sygehusledelse på Sygehus Sønderjylland

Peter Fosgrau og Bjarne Dahler-Eriksen fra OUH konstitueres som en del af den nye direktion på Sygehus Sønderjylland.

 

Peter Fosgrau
Peter Fosgrau
Bjarne Dahler-Eriksen
Bjarne Dahler-Eriksen

Sygehus Sønderjylland får ny konstitueret direktion den 10. januar, og det betyder jobskifte for OUH-direktør Peter Fosgrau, der også er projektdirektør for Nyt OUH samt for ledende overlæge Bjarne Dahler-Eriksen fra Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V. De konstitueres som administrerende sygehusdirektør og lægefaglig direktør for Sygehus Sønderjylland.

 

Læs om baggrunden for den nye sygehusledelse på Sygehus Sønderjylland i pressemeddelelsen fra Region Syddanmark
 
OUHs administrerende direktør Niels Nørgaard Pedersen synes det er vigtigt, at to meget erfarne ledere fra OUH kan assistere Sygehus Sønderjylland og Region Syddanmark.
- Jeg har arbejdet tæt sammen med både Bjarne og Peter og jeg ved, at de er klar til at løfte opgaverne på Sygehus Sønderjylland. Det er selvfølgelig ærgerligt for OUH, at vi må undvære dem, men de er et godt match i forhold til at løfte opgaven på Sygehus Sønderjylland, siger Niels Nørgaard Pedersen.
 

Et af de tre medlemmer af den afgående direktion ved Sygehus Sønderjylland vil til gengæld flytte til OUH, da Finn Jensen i resten af sin ansættelsesperiode vil fungere som strategisk rådgiver på OUH. Funktionens indhold vil blive beskrevet nærmere i den kommende tid.

Ledelsen af projektorganisationen for Nyt OUH forventes indtil videre at blive varetaget af to vicedirektører under overordnet ledelse af administrerende sygehusdirektør på OUH Niels Nørgaard Pedersen.
De to vicedirektører vil dels være nuværende vicedirektør Torsten Lundgreen, dels forventes den anden vicedirektørstilling varetaget af afdelingschef Peter Holm, der også fortsat vil være leder af regionens bygningsafdeling. Nyt OUH er godt på vej ind i næste fase, og der vil snarest blive lagt op til disse justeringer, hvor det også forventes, at projektorganisationen for Nyt OUH knyttes endnu tættere til nuværende OUH. Justeringerne og konsekvenserne heraf vil blive behandlet i MED systemet.

Peter Fosgraus opgaver i direktionen på OUH vil indtil videre blive varetaget af de øvrige OUH-direktører.

På Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V vil overlæge Jens Schierbeck blive konstitueret som ledende overlæge og sammen med oversygeplejerske Ingeborg Mouriz Hansen udgøre afdelingsledelsen. Jens Schierbeck har blandt andet spillet en betydelig rolle i planlægningen af Afdeling V på Nyt OUH og han sidder allerede i ledergruppen og afdelingens LMU. Jens Schierbeck er i dag lægelig funktionsleder på ITA2 og ITA3 og er desuden fortsat forskningsaktivt. Hans forskningsfelt er bl.a. behandling af infektioner hos svært kritisk syge patienter. 

 

 


Siden er sidst opdateret: 04-01-2017 af Odense Universitetshospital.