Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilKlinisk UdviklingpilOm afdelingenpilNyt fra afdelingenpilMere indbydende ventearealer på Odense Universitetshospital klar

Mere indbydende ventearealer på Odense Universitetshospital klar

I alt 900 stole er blevet ompolstrede med ensartet og mere hygiejnisk betræk i løbet af den intensive proces, der blev skudt i gang i efteråret med en målsætning om at opgradere ventearealerne på Odense Universitetshospital.

Samtidig etableres der nu på alle ventearealer såkaldte infostationer, som skal samle plakater og andre opslag ét sted, så det bliver et mere roligt rum. Her hænger også håndspritholderen fast sammen med en skraldespand i ét stykke, så den er nemmere at rengøre, ligesom det er lettere at rengøre under skraldespanden, fordi den er løftet fra jorden.

Opgraderingen for fem millioner kroner blev mulig, da det syddanske regionsråd vedtog en plan for fremrykning af indvendig bygningsvedligeholdelse til 2016 fra 2017 eller efterfølgende år.

Læs mere om processen her

Tre af de nye arealer blev præsenteret ved en reception afholdt torsdag den 22. november. Hovedparten af ventearealerne på OUH er klar, mens resten færdiggøres i løbet af januar 2017.

Fertilitetsklinikken er ikke længere en busterminal
”Patienter har tidligere beskrevet vores venteareal som en busterminal, hvor man sad på én lang række ved siden af hinanden. Nu fortæller patienterne os, at de føler sig mere velkomne, fortæller afdelingssygeplejerske Jannie Simonsen, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, og fremhæver blandt andet det nye tiltag med parvise siddepladser opdelt af blomster. Samtidig har maling og færre billeder gjort rummet mere lyst.

Venteareal ved Fertilitetsklinikken


Ny sofa skaber roligere venteareal
”Tidligere gik den hurtigste vej fra ambulatoriet til sekretariatet gennem ventearealet. Med en ny sofa tilbyder vi både patienterne en ny og god siddemulighed samtidig med, at vi skaber mere ro i ventearealet ved at tilskynde personalet til at gå uden om. Samtidig har vi skabt en lille krog med legesager til børnene,” fortæller Susanne Juhl, afdelingssygeplejerske på Øre-Næse-Halskirurgisk Afdeling F.

Venteareal ved Øre-Næse-Halskirurgisk Afdeling F
 

Man holder orden i flotte omgivelser
”Maling, matchende møbler, moderne tv og nye lamper giver et mere professionelt udtryk og virker langt mere indbydende, hvilket vi også allerede har hørt fra vores patienter. Samtidig indbyder rummet i højere grad både personale, pårørende og patienter til at holde det rydeligt,” fortæller afdelingssygeplejerske Marianne Bork, Ortopædkirurgisk Afdeling, om det fælles venteareal for afsnit O2 og O4.

venteareal for O2/4

Afdelingssygeplejerske Jannie Simonsen, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, bekræftede, at de nye arealer havde skærpet opmærksomheden omkring, hvor meget oprydning betyder for det samlede indtryk, og det var også OUH direktør Peter Fosgraus afsluttende pointe ved receptionen:

"Nu har vi skabt meget bedre rammer i ventearealerne - det er rigtig godt. Og det er sket i et fantastisk godt samarbejde mellem alle involverede. Tak til Regionsrådet, der har bevilget midlerne til det, og også til den dygtige projektgruppe, der med stort engagement har udført arbejdet. Nu skal vi fortsætte dette konkrete patienten først-initiativ ved også fremover at vedligeholde arealerne på det høje niveau de har nu.”


Siden er sidst opdateret: 09-01-2017 af Odense Universitetshospital.