Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilSe fremskridtene for Nyt OUH fra luften

Se fremskridtene for Nyt OUH fra luften

Arbejdet med servicetunnel og besøgscenter skrider planmæssigt frem samtidig med at et sikringshegn på fem km nu omkranser hele byggegrunden, hvor det nye hospital vil vokse frem. Se fremskridtene for Nyt OUH på en hurtige rundflyvning.

De første tunnelelementer er sat til det, der skal blive en over 200 meter lang servicetunnel til Nyt OUH. Det er tungt arbejde, hvert enkelt element vejer ca. 24 tons og der skal sættes mange inden tunnelen står færdig. Arbejdet forløber planmæssigt og der færdiggøres ca 25 meter om dagen.

Der er gravet og byggeforberedt siden foråret, men nu sættes for første gang sten på sten, eller i dette tilfælde, element på element til det nye universitetshospital. Servicetunnellen er altså den første bygningsstruktur på Nyt OUH, der færdiggøres.

Når den står færdig dækkes den med muld og ovenover anlægges det sydlige trafikkryds på ringvejen, der skal gå rundt om sygehuset.
Servicetunellen skal til sin tid forsyne Nyt OUH med alle forbrugsvarer, fra en såkaldt serviceby, der kommer til at ligge syd for ringvejen. Ved at placere servicebyen uden for ringvejen, undgår man at sende den tunge transport ind på hospitalets hovedfærdselsårer.

I den kommende periode etableres yderlige 3 tunneller, der kommer til at binde Nyt OUH sammen på kælderniveau.I første omgang bruges de dog til at binde byggepladsen sammen fra øst til vest, da de lægges under det smalle jordstykke, der i 2017 overdrages til letbanen, der så kan anlægge spor gennem byggepladsen fra nord til syd.
 


Siden er sidst opdateret: 21-12-2016 af Odense Universitetshospital.