Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Prostatakræftpakkeforløbet på OUH afkortes med 18 dage

25 dage. Så lang tid tager det fra en patient med mistanke om prostatakræft modtager svar på sin biopsi på OUH og til patienten får oplyst resultatet af sine supplerende undersøgelser, herunder knoglescintigrafi og MR-scanning.

Heldigvis har kun et fåtal af patienterne behov for disse supplerende undersøgelser og udredningstiden er hos flertallet derfor noget kortere. Men for nogen er det 25 dage med usikkerhed og bekymring, som bør kunne blive kortere, hvis man tager delelementerne i processen i betragtning.

Derfor er pakkeforløbet på prostatakræftområdet udvalgt som indsatsområde for OUH’s arbejde med Den Syddanske Forbedringsmodel.

Processen vil fremover kun tage syv dage
I uge 48 var ledere og medarbejdere fra Urinvejskirurgisk Afdeling L, Nuklearmedicinsk Afdeling, og Radiologisk Afdeling fra Odense samlet i en femdages workshop, hvor de testede mulige ændringer, som kan forbedre behandlingsforløbet for patienterne.

Se video om, hvordan en forbedringsworkshop forløber

Og resultatet var markant: Arbejdsgruppen har fundet frem til en proces, som kun varer syv dage og ovenikøbet ikke kræver flere personaleressourcer. 

Processen kommer også andre patienter til gavn, da optimeringen af de forskellige arbejdsgange generelt vil betyde hurtigere udredning for mange patienter med prostatacancer.

I videoen nedenfor præsenterer arbejdsgruppen deres resultater og anbefalinger for Allan Johansen, ledende overlæge på Nuklearmedicinsk Afdeling: En ”report out,” som det kaldes i regi af forbedringsmodellen. Allan Johansen er udpeget som ansvarlig for, at målene for forbedringsindsatsen bliver til virkelighed. Han skal eksempelvis give en tilbagemelding til organisationen på, hvordan det går med at indfri de fastsatte mål. Det sker efter henholdsvis 30, 60, 90 og 360 dage.


 


Siden er sidst opdateret: 19-12-2016 af Odense Universitetshospital.