Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

OUH er vært for genoplivningsnetværk

For tredje år i træk er Simulationscenteret på OUH 13.-14- oktober vært for to genoplivningsmøder kendt som RUN (Resuscitation User Network) og FUN (Frivillig User Network).

Deltagerne tæller sygeplejersker, læger, paramedicinere og reddere med ansvar for undervisning i genoplivning efter hjertestopsituationer, men også medlemmer af frivillige organisationer, som rundt omkring i Danmark træder til med førstehjælp, indtil beredskabet når frem.

Det er virksomheden Leardal, der finansierer netværksmøderne, men med i planlægningsgruppen for årets netværksmøder sidder også hjertestopkoordinator og sygeplejerske Gro Kjær fra Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling på Svendborg Sygehus:

”Den overordnede målsætning er at forbedre overlevelsen efter hjertestop. Med netværksmøderne formidler vi den nyeste viden og de nyeste erfaringer ud til nøglepersoner, som skal klæde andre på til at genoplive efter hjertestop, så de optimale metoder kan sprede sig som ringe i vandet, fortæller Gro Kjær.

Programmet for de to dage tæller ud over erfaringsudveksling også præsentation af ny forskning i, hvordan man som fagperson fx over telefonen kan tale lægmand igennem en genoplivningsproces, og workshop med dirigent, der forsker i hvordan man kan styrke teamlederens autoritet og samarbejdet i en hjertestopsituation.

På billedet nedenfor instruerer dirigenten Ture Larsen hjertestopkoordinator Margit Schroll Kaas.

Læs program for fagpersoner

Læs program for frivillige
 


Siden er sidst opdateret: 14-10-2016 af Odense Universitetshospital.