Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

OUH søger raske forsøgspersoner

Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme S er i gang med et stort forskningsprojekt om leversygdomme og søger 150 sund og raske forsøgspersoner, der skal indgå i en kontrolgruppe. Afdelingen søger personer mellem 18 og 75 år, særligt mænd i aldersgruppen 40-60 år, uden alkoholoverforbrug og med interesse i at indgå i projektet.

Forskningsprojektet ”Samspillet mellem tarm og lever” har til formål er at undersøge, hvordan man kan blive bedre til at opdage og behandle skjult leversygdom, eksempelvis skrumpelever forårsaget af alkohol og diabetes.

”Vi tror, at forklaringen kan ligge i forholdet mellem tarmen og dens naturlige flora på den ene side og leveren og det menneskelige stofskifte på den anden,” forklarer læge og klinisk forskningsassistent Suganya Ganesalingam, der er ansvarlig for at oprette kontrolgruppen i forskningsprojektet.

Deltagerne i kontrolgruppen skal møde på Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme på Odense Universitetshospital. Her skal de deltage i en samtale, have foretaget en ultralydsscanning af leveren samt få taget en række prøver: blod, afføring, spyt, urin, hår samt vævsprøver fra den nederste del af tyktarmen.

Læs projektets spørgeskema, som mulige deltagere i kontrolgruppen skal udfylde.
 


Siden er sidst opdateret: 12-10-2016 af Odense Universitetshospital.