Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Bønner fra Demensklinikken


En bøn (eller to) fra demensklinikken ...

Husk den kommunale demenskoordinator
Hvis du diagnosticerer en demenssygdom, skal du huske - udover at give diagnosen til patienten og den pårørende - også at orientere den kommunale demenskoordinator. Selvfølgelig med familiens samtykke. Demenskoordinator vil derefter tage kontakt op med familien og tilbyde et møde i patientens hjem.

Det er vores erfaring at netop muligheden for at henvise til demenskoordinatoren fra almen praksis er med til at aflaste den praktiserende læge.

Det er især demenskoordinatorer fra Assens og Odense, der har oplevet at de ikke får patienterne henvist fra egen læge. 

 

Husk også demenskoordinatoren når ...
Hvis du i forbindelse med opfølgning af patienter, der tidligere har fået stillet en demensdiagnose, bliver opmærksom på at patienten/pårørende har behov for yderligere støtte/hjælp/dagcenter/plejebolig etc., er det også bedst at kontakte den kommunale demenskoordinator.

Det vil typisk f.eks. være patienter med vaskulær demens, hvor egen læge vil kunne stille diagnosen og dermed skal sørge for kontakten til den kommunale del af behandlingen.

Det er også nødvendigt at kontakte den kommunale demenskoordinator selvom patienten allerede får hjælp fra hjemmeplejen.

 

Husk også pårørende, EKG og hæmoglobin på henvisningerne
Der mangler fortsat oplysninger om pårørende i mange henvisninger, ligesom der ikke fremsendes EKG'er eller beskrivelse af EKG - en beskrivelse er fuldstandig tilstrækkeligt. Hvis hæmoglobin måles i almen praksis, skal værdien også noteres i henvisningen.

 

Kontaktoplysninger:

Overlæge Annette Lolk
Demensklinikken og  Psykiatrisk Afdeling
 
Annette.lolk@rsyd.dk - Tlf. 6541 4375 

Praksiskonsulent Elke Baurichter 
baurichter@dadlnet.dk
Tlf. 6472 1006 


 

 


Siden er sidst opdateret: 14-10-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring