Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilServiceafdelingerpilLogistikafdelingenpilOm afdelingenpilNyhederpilIndkøbsseddel: Nye gryder for 1,6 millioner kroner

Indkøbsseddel: Nye gryder for 1,6 millioner kroner

Hospitalskøkkenets fire nye gryder er bedre for hygiejnen og arbejdsmiljøet.

 

Se indslaget bragt på TV2 Fyn

 

gryde ksl


”Fire nye gryder? Ja tak, det bliver 1,6 millioner kroner.” Der er et stykke fra udsalgspriserne hos isenkræmmeren, når et stort sygehus skal skifte gryder i køkkenet.
 
Hospitalskøkkenet på Odense Universitetshospital har netop måttet udskifte de enorme gryder, som bruges til at lave blandt andet sovs, kartoffelmos, gryderetter, suppe og desserter til hospitalets patienter. De tidligere gryder var fra 2005. De var nedslidte efter at have været brugt i de godt 10 år, men også de stigende krav til rengøring i storkøkkener medførte, at der ofte kom vand ind til grydernes teknik, som så gik i stykker.
 
”De nye gryder gør mange processer lettere. De er blandt andet koblet op på et is-afkølingssystem, så vi hurtigere kan køle maden ned efter hygiejneforskrifterne, og hurtigere omlægge produktionen fra varme retter til kolde retter. Samtidig kan vi, når vi fx laver retter som koteletter i fad, lave sauce i gryden, køle den ned i gryden og efterfølgende hælde den over koteletterne. Den nye gryder har også redskaber så som rørearme med børster, som gør det lettere at rengøre dem grundigt,” forklarer Inger Veje, som er sektionsleder i Logistikafdelingens køkkenproduktion.
 
Prisen på de fire gryder skal ses i forhold til, at den største af dem kan rumme 300 liter, de to mindre 200 liter og den mindste 100 liter. Gryderne er som regel i brug fra klokken 7.00 om morgenen til klokken 17.00 om eftermiddagen og producerer hver dag typisk tre grydefulde. Omregnet vil gryderne på én dag samlet dermed fx kunne producere sovs til 22.000 personer, svarende til antallet af indbyggere i Haderslev, eller suppe til knap 11.000 personer.
 
Hospitalskøkkenet har samtidig benyttet installeringen af nye de nye gryder, som anledning til at omorganisere, så der nu er bedre arbejdsrum mellem gryderne og køkkenets ovne.
 


Siden er sidst opdateret: 14-09-2016 af Odense Universitetshospital.



Tilgængelighedserklæring