Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Husk det sociale element omkring måltidet.

Læs også hovedartikel om temadagen

 

Virkeligheden i dag er i mange tilfælde ’måltid med forstyrrelser’ snarere end ’god mad uden afbrydelser’, som det fremgik på en af temadagens workshops. Det skal der nu gøres noget ved.
 

Det sociale element omkring måltidet skal også mere i fokus. På Hæmatologisk Afdeling X, hvor Anne-Mette Thomsen (t.v.) er oversygeplejerske spiser patienterne dobbelt så meget de dage, hvor frivilligkorpset arrangerer fællesspisning, og et veldækket bord med glas og servietter kan gøre underværker i sig selv, mener hun og hendes kollega i Ernæringsrådet, Anette Pedersen, oversygeplejerske på Hjertemedicinsk Afdeling B.
 

Tidligere optiker Bjarne Hansen, Svendborg, har været indlagt til behandling for lymfekræft på OUH i tre omgange, og på temadagen fortalte han om sine lidt delte erfaringer med sygehusets servering.
"Man skal tænke på, hvordan madtilbuddet bliver givet, hvordan maden udleveres, og de omstændigheder, måltidet indtages under. Jeg var en af de få, der spiste i opholdsstuen på afdelingen, men det synes jeg, flere skal opfordres til. Her må I gerne lægge et positivt pres på jeres patienter," foreslog han.
 

"Det er dejligt, Ernæringsrådet har indkaldt til det her temamøde. Det har været længe ventet, siger Tina Andersen, sygeplejerske i respirationscentret (t.h.).
Hun og social- og sundhedsassistent Jeanette Jensen mener, at den tværgående diskussion om mad og ernæring bør have høj prioritet.
"Vi trænger til at få italesat de problematikker, vi oplever i hverdagen," siger de og finder det bl.a. frustrerende, at gode idéer ofte strander på ressourcemangel.
 
Ifølge rapporten ’Sammen tager vi hånd om din ernæring’, som lå til grund for temadagen, er der store variationer i medarbejdernes kendskab til sygehuskøkkenets udbud. Det blev der rådet bod på i en workshop, hvor køkkenpersonalet gik i dialog med medarbejderne.

Find rapporten ”Sammen tager vi hånd om din ernæring” samt oplæg fra dagen her.


Siden er sidst opdateret: 31-08-2016 af Odense Universitetshospital.