Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

ForsidepilOm OUHpilAfdelingerpilOdensepilAfdeling for Klinisk PatologipilOm afdelingenpilNyhederpilOdense Universitetshospital har vundet endnu en stor international kongres til Odense.

Odense Universitetshospital har vundet endnu en stor international kongres til Odense.

Det tager lang tid at lande en international kongres. Professor på Odense Universitetshospital, Bjarne Winther Kristensen, og hans team har i godt fire år arbejdet på at hente en international kongres for neuropatologer fra hele verden til Odense. Det er netop lykkedes. Under afviklingen af den 11. European Congress of Neuropathology i Bordeaux i Frankrig besluttede bestyrelsen, at den 12. konference i 2020 skal afvikles i Odense.

Omkring 500 forskere og læger inden for neuropatologi vil derfor samles i Odense i fire dage først i juni i 2020. De skal høre topforskere fortælle sidste nyt fra neuropatologernes fagområde. Neuropatologerne stiller alle de vævsbaserede diagnoser inden for sygdomme i nervesystemet – lige fra kræft i hjernen til alzheimer o.m.m – og de er meget tæt på udviklingen af nye behandlingsmetoder.

Når professor Bjarne Winther Kristensen og hans team gerne ville hente kongressen til Danmark, er det bl.a. for at sætte fokus på, at Danmark og dermed også Odense er i front i forhold til diagnostik og behandling af sygdomme i nervesystemet.

- På den måde kan vi gøre det synligt, hvad vi laver, både inden for kræft i nervesystemet, hvor vi i Danmark er meget aktive på en god måde, men også inden for andre emner, som grænser over til regulær hjerneforskning, siger professor Bjarne Winther Kristensen, OUH.

Deltagerne bliver budt velkommen på Odense Rådhus, mens gallamiddagen foregår på Hindsgavl Slot. Tidligere på året deltog et medlem af den internationale bestyrelse i et såkaldt sitevisit i Odense og på Hindsgavl Slot. Her var Bjarne Winther Kristensen og senior project manager Lene Lysholt fra Inspiring Denmark værter og rundvisere, og gæsten var meget begejstret.

- Bestyrelsen lagde i sin begrundelse for at vælge Danmark vægt på det meget professionelle og gennemarbejdede tilbud, og her må jeg sige, at vi slet ikke var nået hertil uden Inspiring Denmark. De har været helt uundværlige, og det siger jeg ikke bare, fordi jeg skal sige det, men fordi jeg virkelig mener det.

- Som forskere behøver vi ikke at finde den dybe tallerken. Inspiring Denmark sidder med alle redskaber og en ekspertise, som gør, at vi kan rykke hurtigt, siger Bjarne Winther Kristensen.

Yderligere information:

  • Bjarne Winther Kristensen, professor og overlæge på Afdeling for Klinisk Patologi, OUH, mobil 23 96 36 02.

Siden er sidst opdateret: 10-08-2016 af Odense Universitetshospital.