Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilRegionen overtager ambulancekørslen 15. august

Regionen overtager ambulancekørslen 15. august

Region Syddanmark har indgået en aftale om, at regionen fra 15. august 2016 overtager ambulancekørslen i de områder, som BIOS hidtil har dækket. Det kommer ikke til at få den store betydning for de daglige arbejdsgange på regionens sygehuse.

Regionen har nu indgået en aftale med de kuratorer, der har haft ansvaret for konkursboet efter BIOS.
Aftalen indebærer, at regionen fra 15. august 2016 overtager ambulancedriften i de områder, som BIOS dækkede, før selskabet blev erklæret konkurs 27. juli.
Regionen overtager dermed medarbejdere, ambulancer, stationer og øvrige aftaler for selv at drive ambulancerne i Sønderjylland, i Sydvestjylland og på Fyn.

Ambulancerne vil køre som hidtil
Konstitueret direktør for ambulancekørslen Mads Haugaard kommer fra en stilling som afdelingschef i Afdeling for kvalitet og forskning og har tidligere været konstitueret sundhedsdirektør. Han siger:
- Ambulancerne kommer til at køre som hidtil – også efter den 15. august. Det er vigtigt at slå fast, at ambulancerne hele tiden har rykket hurtigt ud, og at patienterne i hele perioden har fået den hjælp, de har brug for – ikke mindst takket være de dygtige reddere, som vi nu har overtaget. Derfor er jeg meget fortrøstningsfuld.

Redderne er de samme, og kørsler bestilles som før
Medarbejdere på sygehusene vil ikke komme til at opleve de store ændringer efter 15. august, da langt de fleste reddere fortsætter. Det vil derfor være de samme ansigter, der møder medarbejderne, efter regionen har overtaget styringen af ambulancedriften.
Der sker heller ingen ændringer i forhold til at bestille kørsler. Det vil fortsat ske ved at kontakte AMK Vagtcentral på det samme telefonnummer som tidligere.

Ikke planer om udbud
Det var et bredt flertal i regionsrådet, der tirsdag 26. juni 2016 besluttede, at regionen ville hjemtage ambulancedriften i de berørte områder, hvis det kunne lade sig gøre. Den beslutning er nu ført ud i livet.
Begrundelsen for hjemtagningen har været, at regionsrådet ønsker ro om ambulancedriften efter et turbulent år. Der er dermed ikke planer om genudbud af ambulancekørslen.

Læs mere om forløbet
Der er etableret en hjemmeside - www.rsyd.dk/ambulancedrift - hvor man kan orientere sig om sagen.

Aftale om overdragelse af ambulancekørslen


Siden er sidst opdateret: 05-08-2016 af Odense Universitetshospital.