Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

BIOS er på vej mod konkurs

Regionen vil mandag den 24. juli indgive konkursbegæring mod BIOS. Så snart konkursdekretet er afsagt vil regionen bede kurator om at videreføre driften, så konkursen ikke får betydning for borgerne eller samarbejdet med sygehusene her og nu

Efter et møde fredag mellem BIOS’ ledelse og regionen om tilbagebetalingen af de fejludbetalte 31 millioner kroner, vil regionen mandag indgive konkursbegæring.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), siger:
- Jeg er ked af den situation, som konkursen bringer BIOS’ medarbejdere i. Men de skal vide, at vi har taget alle forholdsregler, juridisk og praktisk, så de trygt kan opretholde driften trods den turbulente situation. Derfor forventer vi umiddelbart heller ikke, at konkursen får betydning for samarbejdet med medarbejderne på AMK-vagtcentral, FAM eller andre i regionen, selvom BIOS’ medarbejdere forståeligt nok kan være mærkede af situationen.


Medarbejderne skal være trygge
Der er omkring 500 ansatte i BIOS, der bliver berørt af konkursen. 
Når skifteretten har afsagt konkursdekret vil Region Syddanmark vil blandt andet indkalde til møder, både blandt ledere, tillidsrepræsentanter og medarbejdere. Der vil blive oprettet hotlines, så BIOS-medarbejderne kan få de informationer, de har behov for.

Stephanie Lose siger:
- Vores primære fokus er at sikre ambulancedriften, og medarbejderne er trygge, selvom der sker så meget. De har, sammen med redderne fra Responce, arbejdet hårdt for, at syddanskerne kan få hjælp, når de har brug for en ambulance. Der har været rigtig meget opmærksomhed omkring ambulancedriften i regionen det seneste års tid, og derfor er det fuldt forståeligt, hvis de er frustrerede over situationen.

Region Syddanmark vil hurtigst muligt oprette en hjemmeside, www.rsyd.dk/ambulancedrift, hvor BIOS’ medarbejdere og borgerne kan orientere sig i de foreløbige oplysninger.


Fremtidig ambulancedrift drøftes tirsdag
Tirsdag er der ekstraordinært regionsrådsmøde om ambulancedriftens fremtid i Region Syddanmark. Her vil Stephanie Lose tale for en hjemtagelse af ambulancedriften.
Læs  pressemeddelelsen som regionen har udsendt søndag den 24.7: https://www.regionsyddanmark.dk/wm488265


Siden er sidst opdateret: 24-07-2016 af Odense Universitetshospital.