Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilStabsafdelingerpilKlinisk UdviklingpilOm afdelingenpilNyt fra afdelingenpilOpslag: Midler til oprettelse af nyt eliteforskningscenter på OUH

Opslag: Midler til oprettelse af nyt eliteforskningscenter på OUH

I 2012 blev der oprettet 3 eliteforskningscentre inden for henholdsvis hjertekarsygdomme, allergi og endokrinologi på OUH. I 2013 blev oprettet endnu et eliteforskningscenter, denne gang inden for cancer hos ældre. Etableringen af centrene var en del af OUH’s forskningsstrategi for perioden 2012-2017, og ambitionen var og er, at OUH skal spille en central rolle i den internationale top inden for de områder, hospitalet fokuserer på med centrene.

Som en del af den nye forskningsstrategi for 2016-2020 "Mennesket først - gennem forskning og samarbejde" udbydes nu midler til oprettelse af et nyt eliteforskningscenter i 2017.

Et eliteforskningscenter skal varetage klinisk forskning på højeste internationale niveau og medføre et mærkbart løft for feltet. Oftest vil der være tale om et tværgående center, som involverer forskere fra kliniske og parakliniske specialer, forskellige faggrupper, basalforskere og internationale samarbejdspartnere

Et eliteforskningscenter oprettes på et område, hvor OUH i samarbejde med Syddansk Universitet allerede har en tydelig styrkeposition, idet centret forskningsmæssigt skal understøtte et eller flere områder, der er vigtige for OUHs opgaver i henhold til specialeplanen. Elitecentre skal være i stand til at tiltrække udenlandske forskere og i nogle tilfælde hele forskergrupper.

Læs opslaget her

Find budgetskabelon her

Spørgsmål kan rettes til ouh.kfiu.forskning@rsyd.dk


Siden er sidst opdateret: 06-07-2016 af Odense Universitetshospital.