Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Topfrise til forsiden på www.ouh.dk

Odense huser Nordisk Kongres i Klinisk Biokemi

Hvis man bevæger sig rundt i Odense centrum i disse dage, kan man opleve bannere og flag, som reklamerer for den 35. Nordiske Kongres i Klinisk Biokemi.  Kongressen i laboratoriemedicin forløber i Koncerthuset og på Møntergården i denne uge fra 14. til 17. juni og er arrangeret af medarbejdere fra de klinisk biokemiske afdelinger på OUH og andre steder i Region Syddanmark. Fra OUH har specielt overlæge Mads Nybo og professor Lars Melholt Rasmussen fra Afdelingen for Klinisk Biokemi og Farmakologi været involveret i programlægning og planlægning.

I mere end 60 indlæg vil forskere fra Norden og andre steder i verden fremlægge nye resultater og diskutere koncepter med betydning for laboratoriernes nuværende og fremtidige arbejde.

Et af kongressens fokuspunkter er det relativt nye begreb ”precision medicine.” Blandt andet kommer James Ford, chefen for Stanford Universitys ”precision health”-initiativ, for at fortælle om, hvordan man i San Francisco forestiller sig, at fremtidens sundhed og sygdom kommer til at fokusere på bedre stratificering af patienter og mere skræddersyet behandling.

Et andet emne bliver rationel diagnostik, hvor man vil diskutere hvordan rekvirering af de rigtige prøver og optimal udførelse af laboratorieanalyser kan føre til bedre ressourceanvendelse som en forudsætning for fremtidig vækst i sundhedsvæsenet. I denne session deltager blandt andet OUH-direktør Kim Brixen med et indlæg.

Endelig er der en række laboratoriespecifikke emner, så som betydningen af præanalytiske forhold for analyseresultater og nye måder at analysere prøver på, eksempelvis proteomanalyser. Desuden omhandler en række sessioner specifikke sygdomsområder og deres relation til klinisk biokemiske analyser. Her vil være emner som diabetes, cancer og knoglesygdomme. 

Kongressens program kan findes på www.nfkk2016.dk. Der er foreløbigt knap 400 tilmeldte og har man interesse i at høre nogle af foredragene er det stadig muligt at købe en registrering til en enkelt af dagene, hvis man møder op i HCA-Koncerthuset.
 


Siden er sidst opdateret: 13-06-2016 af Odense Universitetshospital.