Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilPremiere på Patienternes Hospital

Premiere på Patienternes Hospital

Uredigeret filmpremiere
 
To film, der sætter billede og følelser på kodeks ’patienten først’ havde premiere fredag. Filmene er produceret til intern brug og er et resultat af mange input fra både fagfolk og patienter.


Flere tusinde møder mellem patienter og personale her på OUH betyder, at de forskellige faggrupper har stor erfaring i at håndtere alle situationer, som opstår undervejs på en professionel måde.

Hvorfor så lave en film, der handler om helt almindelige dagligdags situationer?

Hospitalets arbejde med patientklager viser, at kommunikation og mødet med patienten generelt er et af de områder, hvor der er mulighed for forbedringer. En film kan med ord og billeder skabe en oplevelse af god kommunikation, kvalitet og sammenhæng hos patienten. En øjenåbner for ansatte, der kan være det  første skridt i den proces, hvor fokus i endnu højere grad rettes mod ’patienten først’.

- Vi kan ALTID blive bedre. Vi kan altid ændre på rutiner, som vi måske ikke har fået øje på før eller stillet spørgsmålstegn ved. LUP undersøgelsen viser, at der er områder, hvor vi skal blive skarpere og det nytter ikke noget blot at konstatere, at det må være naboafdelingen, der har forbedringspotentiale. Vi skal alle kigge på os selv og hinanden og blive endnu bedre, end vi er i forvejen, siger Kim Brixen, der sammen med Judith Mølgaard har repræsenteret direktionen i styregruppen.

Professionelle skuespillere
Hotelchef Anne Krag-Sørensen har sammen med sekretariatsleder Katja Holm Hansen tidligere lavet film, hvor patienternes oplevelse er i centrum.  Derfor fik de opgaven med produktion af de nye film.
Der blev etableret en bredt sammensat filmprojektorganisation med deltagere fra forskellige faggrupper fra 14 forskellige afdelinger - også ikke kliniske, 2 direktører, 2 stabsafdelinger og repræsentanter fra Regions Syddanmarks patientbrugerråd.
Filmene er lavet med professionelle skuespillere. Den ene film er mest til afdelingsledelserne og skal være et inspirationsoplæg, den anden går i patientens fodspor, både de ideelle og de mindre ideelle fodspor.

Patient: Filmens rammer godt
Louise Linde har som tidligere patient været indlagt på OUH ad flere omgange og i længere tid. Hun har med sine megen erfaring været med til at sørge for, at filmen også har patientens vinkel med.

- Det har været en spændende proces at være en del af, og det er essentielt, at vi som patienter har været inddraget.  Personalets adfærd er afgørende. Jeg kom selv i kontakt med en helt fantastisk sygeplejerske, som gav sig tiden til at høre på mig. Jeg er i dag så taknemlig for, at hun tog sig tid til at være der for mig, jeg tror slet ikke hun er klar over, hvilken betydning, det har haft for mig, fortæller Louise Linde.

Filmene vil indgå som en del af et nyt koncept for introduktion af nyansatte. Og så skal de to film ud og arbejde i hele organisationen.

- De to film kommer hver især med en række forslag til, hvad de enkelte afdelinger kan lade sig inspirere af i forhold til afdelingens arbejde med et øget fokus på hele patienten. Patienten besøger sjældent en enkelt afdeling, men oplever et forløb, som strækker sig over flere afdelinger – her skal vi se på, hvordan vi kan gøre det bedre, siger Judith Mølgaard.

Se filmene
 Du kan se de to film her. Et inspirationskatalog er under udarbejdelse og vil være færdig efter sommerferien. Dermed er der basis for at gå helt konkret til værks, når afdelingerne skal omsætte visioner til handling i en travl arbejdsdag.

Se billeder fra premieren her.

 


Siden er sidst opdateret: 02-06-2016 af Odense Universitetshospital.