Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionpilnyhederpilStor og flot maleridonation til OUH

Stor og flot maleridonation til OUH

Billedkunstner Ivan Kyrum har doneret 40 af sine malerier til OUH, så de kan være med til at give lys og liv på hospitalets stuer
 
Ivan Kyrum

En lys maj-formiddag var to OUH-sygeplejesker forbi billedkunstner Ivan Kyrums atelier og galleri på Nordfyn for at udvælge billeder fra kunstnerens omfattende produktion.
Ivan Kyrum har nemlig doneret 40 billeder til hospitalet med den eneste betingelse, at de kommer patienter, pårørende og ansatte til glæde og gavn.

 

Maleri

Billedkunstneren stammer oprindeligt fra Nordsjælland, men bor i dag i Hårslev, hvor han både maler de lokale landskaber og mere abstrakt maleri, hvor inspirationen for eksempel kan komme fra de mange sten og stubbe, man kan finde ved stranden.
Når lige OUH skulle betænkes, var det fordi Ivan Kyrum med sine egne ord ”altid har følt sig velkommen og taget godt af”, når han har besøgt hospitalet som patient.

Administrerende direktør Niels Nørgaard Pedersen er meget taknemmelig for den store donation.
 – Jeg er helt sikker på, at billederne vil lyse op på vores hospital, og jeg glæder mig til vi finder det helt rigtige sted at placere dem, så de kan blive synlige for både patienter, pårørende og ansatte, siger han.

Maleri

Niels Nørgaard Pedersen har sendt en personlig hilsen til Ivan Kyrum, hvor han takker for donationen.
– For mig skaber billederne glæde to gange. Både fordi de lyser op i sig selv, men også fordi donationen er et udtryk for glæde og tilfredshed ved den måde vi har mødt en patient på sygehuset, og jeg vil huske begge dele, når jeg fremover ser Ivan Kyrums malerier på hospitalet, siger han.

 

Siden er sidst opdateret: 31-05-2016 af Odense Universitetshospital.